BEAUTY TRIKOVI: Kako da smanjite vidljivost podočnjaka na prirodan način?

Uzroci pojave podočnjaka mogu biti razni - neodovljno sna, previše unosa soli i šećera, nedovoljna hidratacija, loše životne navike... Da biste uspeli efikasno da ih se rešite, prvo bi trebalo da pokušate da iskorenite ove loše navike. U međuvremenu, možete se poslužiti nekim korisnim trikovima za koje vam ne treba puno novca ni vremena.

Krompir i krastavac u službi lepote

Krastavac poseduje svojstva koja blagotvorno deluju na područje oko očiju, dok istovremeno pruža prijatan osećaj hlađenja, smanjujući natečenost ovog područja.

Zato, isecite krastavce na tanke kolutove, te ih držite na očima 10 do 15 minuta. Nakon toga isperite, pa osušite tapkanjem kože, nikako peškirom. Za još bolje efekte, krastavac ostavite oko sat vremena u fružideru pre nego što ga nanesete na oči.

Krompir ima slične efekte kao krastavac, a uz sve to ima i efekte izbeljivanja, što posebno pomaže kod tamnih podočnjaka.

Ružina voda

Ruža ima svojstva koja pozitivno deluju na elastičnost kože, čineći je zategnutijom. Pamučne tupfere umočite u ružinu vodu i stavite na oči. Držite oko 10 minuta, a potom isperite.

Kesice čaja

Kesice crnog, zelenog i čaja od kamilice mogu biti vrlo efikasno rešenje za umorne i natečene oči. Nakon umakanja vrećica čaja u vodu, istisnite višak tečnosti, pa ih stavite u frižider da se ohlade. Držite ih na očima 10 do 15 minuta, pa isperite.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još