Jelena ispala u prvom kolu Toronta

U duelu koji je trajao 70 minuta, Janković je potpuno razočarala. Iako je iz dva prethodna duela protiv Gerges izlazila kao pobednica, danas je od početka do kraja imala podređenu ulogu i ni u jednom trenutku nije uspela ozbiljnije da ugrozi protivnicu.

U prvom setu Nemica je reprezentativku Srbije gotovo "počistila" sa terena i veoma lako i brzo je napravila dva brejka i povela 5:0. Tek tada je Janković uspela da osvoji počasni gem, ali ne i više od toga.

Drugi set je Janković počela bolje i dobila je prva tri gema na svoj servis, ali je četvrti izgubila. Gerges je povela 4:3, nakon čega se Jelena predala i izgubila i naredna dva gema.

Najviše problema srpska teniserka je imala zbog lošeg servisa, pogotvo drugog, kada je poene osvajala tek svaki treći put. Još više se mučila sa riternima, a zanimljivo je da je protivnici teže vraćala drugi, nego prvi servis.

Gerges je posle prvog ubačenog servisa osvojila 67 odsto poena, a posle drugog čak 71 odsto.

Kada se na kraju vidi da je u ovako kratkom meču Gerges osvojila čak 19 poena više, jasno je koliko je Janković u tom duelu bila inferiorna.

Ovim porazom, Janković je, na žalost, ponovila prošlogodišnji rezultat sa Rodžers kupa. Jedina je razlika što je lane bila prvi nosilac i takmičenje je počela od drugog kola, kada je izgubila od Ivete Benešove.

Srpska teniserka je izgubila i 70 bodova, pa će naredne sedmice gotovo sigurno pasti na WTA listi, gde sada zauzima 14. mesto.

Danas će mečeve prvog kola igrati preostale dve predstavnice Srbije - Ana Ivanović i Bojana Jovanovski.

Ivanović se od 19,30 sastaje sa Kineskinjom Šuai Žang, a Jovanovski od 23 sata igra protiv Jelene Dokić.

Pogledajte još