ZA NEODOLJIV POGLED: Četiri efikasna saveta da senka na očima izgleda intenzivno kao u paleti

Većina šminkera će se složiti sa tim da su dobro definisane oči, ključ za savršen izgled šminke. Senka igra ključnu ulogu u tome, a nije lako stvoriti tako upečatljiv izgled. Ipak, ključ je u malim tehnikama i dodatnim proizvodima koji će učiniti da oči budu dodatno naglašene, a senka izgleda intenzivno kao u paleti.

Prajmer

Većina nas se više koncentriše na krajnji rezultat šminke za oči, ali uvek zaboravljamo da koristimo prajmer za oči. Potpuno je pogrešno shvatanje da prajmeri ​​za oči imaju cilj da samo produže dugovečnost senki. Prajmeri ​​očima dodaju živost, čineći da boja bude intenzivnija.

Baza za senke

Formula baze za senke je potpuno drugačija od one kod prajmera za oči. Ima gustu i kremastu formulu. Ona pomaže da se senka zalepi za kapak. Najbolje je naneti bazu vrhovima prstiju, jer pomaže u lakšem nanošenju proizvoda. Šminkeri uvek prvo nanose prajmer za oči, a zatim ga prate bazom za senke.

Bela olovka za oči

Bele olovke za oči mogu lako da zamene prajmer. Pokrijte ceo kapak belom olovkom za oči i koristite čvrstu četkicu za senku ili prste da je brzo, ravnomerno rasporedite kako bi delovala kao osnova. Zatim nanesite senku.

Nakvasite četkicu za senke

Trik da senke izgledaju vidljivije i svetlije je da navlažite četkicu za senku sprejem za šminkanje ili običnom vodom. Nakon što navlažite četkicu, polako je tapkajte preko čiste maramice da biste uklonili višak vode. Četkica treba da bude vlažna da bi lakše pokupila proizvod.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još