Blokade puteva i radova na Koridoru 10

BEOGRAD, 9. avgusta 2011. (Beta) - Putarska preduzeća iz Nibens grupe postepeno će se pridruživati blokadama puteva i radova na Koridoru 10 i neće odustati dok ne budu ispunjeni svi zahtevi radnika, izjavila je u utorak predsednica Samostalnog sindikata putara Sonja Vukanović.

Ona je agenciji Beta kazala da su blokade radova na Koridoru 10 u utorak ujutru počeli radnici Bačkaputa, a Preduzeće za puteve (PZP) "Niš" blokiralo je ulazak u Sićevačku klisuru.

Vukanovićeva je kazala da je policija radnicima PZP "Vranje" zabranila da izvezu mehanizaciju i da su put ka makednoskoj granici blokirali izlaskom na put, kod Motela "Vranje".

"Radnici u PZP 'Beograd' i 'Kragujevac' se još dogovaraju i do kraja dana će doneti odluku o tome gde će i kako protestovati", kazala je ona.

Vukanovićeva je ocenila da će protesti i blokade ovog puta potrajati duže.

"Ovo je kraj. Ili će se rešiti problem ili nas neće biti. Pokušavamo da spasemo firme i da pred radnike izadjemo čistog obraza", kazala je predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović. Putari zahtevaju da im se isplate sve zaostale zarada i da se stvore uslovi da firme u kojima su zaposleni rade normalno.

Pogledajte još