Muzički program na Dunav festu

BEOGRAD, 9. avgusta 2011. (Beta) - Na prvom festivalu "Dunav fest", koji će biti održan od 31. avgusta do 11. septembra u Beogradu, nastupiće članovi švedskog kvinteta "Mats Gustafson's Svidiš Ez" (Swedish A z z), najavili su organizatori.

Sastav, koji su pre dve godine oformili Mats Gustafson i Per Ake Holmlander sa željom da sviraju džez remek-dela nastala u Švedskoj tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, na festivalu će nastupiti 5. septembra.

Tamošnja džez scena bila je pod uticajem američkog džeza, ali uz važan dodatak švedskog jezika, folk muzike i drugih specifičnosti. Saksofonista Mats Gustafson u Beogradu je već nastupao s grupom "The Thing" 2008. godine.

Za 8. septembar najavljen je Kalman Balog iz Madjarske sa Džipsi cimbal bendom, dok će dan kasnije nastupiti Boris Kovač i kvintet "La Campanella".

Svi koncerti će biti održani u Barutani na donjem Kalemegdanu, a ulaz će biti besplatan.

Prvi "Dunav fest", koji je pokrenut s idejom da se ukaže na vekovnu povezanost Dunava i Beogradske tvrdjave, biće održan na tri lokacije - u Kuli Nebojša koja će biti centralni festivalski prostor, na platou Beton hale i u Barutani.

Pogledajte još