Prekinuta blokada Koridora 10 kod Vranja

VRANJE, 9. avgusta 2011.(Beta) - Radnici Preduzeća za puteve (PZP) "Vranje" prekinuli su blokadu saobraćaja na Koridoru 10 kod Vranja nakon dolaska jakih snaga Žandarmerije, izjavio je u utorak zamenik predsednika Samostalnog sindikata te firme Zoran Nikolić.

Kako je Nikolić kazao agenciji Beta, oko 250 radnika tog preduzeća, koje je deo Nibens grupe, sklonilo se sa Koridora 10 da ne bi došlo do incidenta sa pripadnicima Žandarmerije, ali je protest nastavljen u krugu pogona "Mehanizacija" PZP u Vranju.

"Nije bilo nikavih incidenata, ali bilo je opasnosti da do njih dodje, i zato smo odlučili da protest nastavimo u krugu preduzeća. Naši zahtevi nisu ispunjeni i zato ćemo se u sredu u 5 ujutru pridružiti kolegama iz drugih gradova Srbije u blokadi graničnog prelaza Horgoš prema Madjarskoj", kazao je Nikolić.

Radnici PZP Vranje blokirali su u utorak oko 9 sati autoput kod Vranja i obustavili saobraćaj i prema Beogradu i prema Skoplju, zahtevajući od Ministarstva za infrastrukturu da kaže kada će im biti isplaćene zaostale plate, koje su dobile njihove kolege iz drugih gradova.

Saobraćaj na Koridoru 10 blokirali su samo zaposleni u PZP "Vranje" jer policija nije dozvolila da se mehanizacija sa kojom su pošli nadje na autoputu.

Pogledajte još