OFK je mlad tim, spreman da iskoristi šansu

"Dosta posla je pred nama, ali uz mir koji nas prati, skromnost koju imamo, verujem da će rezultati doći. Očekuju nas oscilacije i na to sam spreman, ne treba nam pritisak, imamo svoj cilj i ako nam se ukaže prilika za napredovanje nećemo je odbiti. Očekuje nas zanimljivo prvenstvo, sve ekipe se pojačavaju, nema timova koji će biti 'topovska hrana'", rekao je Đurđević za sajt OFK Beograda.

OFK Beograd je u prelaznom roku ostao bez dosta standardnih prvotimaca, među kojima su golman Bojan Šaranov i fudbaleri sredine terena Saša Marković i Veseljko Trivunović.

"To je dokaz da se u OFK Beogradu radi na pravi način i da se mladi igrači dobro pripremaju za predstojeća iskušenja. Tim je pretrpeo odredene promene, napustila su nas tri reprezentativca, ali i pored toga imamo ogroman potencijal", istakao je Đurđević.

"Romantičari" su u ovom prelaznom roku angažovali napadača Milana Purovića, golmana Milana Lukača i igrača sredine terena Predraga Pavlovića.

"Akcenat će svakako biti stavljen na omladinsku skolu OFK-a, kao i obično. Međutim, uspeli smo da dovedemo par igrača koji će svojim iskustvom pojačati tim. Valja napomenuti da su u proteklom periodu ti igraci imali rupe u karijerama i treba ih popuniti. Zajednički interes nam je da ih vratimo na stari nivo i mislim da bi dobrobit bila obostrana", rekao je Đurđević.

Takmičenje u domaćoj Super ligi počinje 6. avgusta, a OFK Beograd će u prvom kolu dočekati kulski Hajduk.

(Beta)

Pogledajte još