Dijalog jedino rešenje

BEOGRAD, 10. avgusta 2011. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Estonije Estonije Urmas Paet i šef srpske diplomatije Vuk Jeremić ocenili su u sredu u Beogradu da se jedino dijalogom može naći rešenje za probleme i sporna pitanja oko Kosova.

Jeremić je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa estonskim kolegom, rekao da će predstojeća sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu biti javna i da će pokazati jasan stav medjunarodne zajednice po pitanju nedavnih dogadjaja na Kosovu.

"Ono što se dogodilo po našem mišljenju je pokušaj agresije. Agresija ne sme biti tolerisana niti nagradjivana i za takav stav ćemo pokušati da se izborimo", kazao je Jeremić.

Paet je istakao čvrst stav Estonije da je dijalog Beograda i Prištine "vredan proces", da sva rešenja za sporna pitanja treba da proisteknu iz razgovora i ukazao da se ne treba pribegavati nasilju.

"Nadam se da će se dijalog nastaviti na odgovoran način i da će medjunarodna zajednica podržati taj proces, a nasilje i upotreba sile nisu rešenje", kazao je estonski ministar.

Pogledajte još