Eurobank Direktna nastavlja da "crta" škole po meri đaka

Pre gotovo pet godina započeo je samostalni društveno-odgovorni projekat Eurobank Direktne "Škola kao nacrtana za Vas", koji je obezbedio da oko 5.000 učenika širom Srbije dobije najsavremeniju opremu za rad i učenje i tako se u potpunost pripremi za buduća zanimanja. Upravo ovim projektom koji banka kontinuirano sprovodi, opremljeno je 12 računarskih kabineta, u deset gradova Srbije, a zahvaljujući ulaganju većem od 10 miliona dinara, učenici srednjih stručnih škola danas kroz praksu uče kako se pišu podnesci, popunjavaju formulari, otvaraju bankovni računi ili pripremaju dopisi.

Eurobank Direktna ovaj projekat sprovodi zahvaljujući klijentima, korisnicima humanitarne Mastercard kreditne kartice "Eurobank Direktna Veliko srce". Prilikom svake transakcije banka odvaja deo sredstava od svojih prihoda i usmerava ih za kupovinu neophodne opreme srednjim ekonomskim školama širom Srbije.

U okviru projekta, u 2022. godini realizovane su četiri donacije u vrednosti od gotovo dva miliona dinara. Učenici Ekonomsko-trgovinske škole u Boru dobili su računarsku opremu u vrednosti od više od 500.000 dinara. Računari će se koristiti za ekonomsko poslovanje i računovodstvo kod ekonomskih tehničara, kao i za agencijsko i hotelijersko poslovanje kod turističko hotelijerskih tehničara.

Foto: Promo

Mladima iz Loznice obezbeđena je računarska oprema u vrednosti većoj od 700.000 dinara, za opremanje kabineta za ekonomsko poslovanje, statistiku, korespondenciju i pravne poslove, a cilj ove donacije je omogućiti učenicima različitih smerova kvalitetnije praćenje nastave i pripremiti ih za buduće poslove.

Za Ekonomsko-trgovinsku školu "Vuk Karadžić" u Staroj Pazovi obezbeđena je računarska i druga neophodna oprema za kabinet u vrednosti većoj od 650.000 dinara. U novoformiranom kabinetu za virtuelna preduzeća omogućena je lakša finansijsko računovodstvena i administrativna obuka učenika, a nastavni procesi će biti lakši, zanimljiviji i interaktivniji.

Na samom kraju školske godine, Eurobank Direktna obradovala je srednjoškolce iz Ekonomsko-trgovinske škole u Smederevu, kupovinom neophodne opreme za lakše i kavlitetnije praćenje nastave.

Foto: Promo

Dodatna podrška i kulturni značaj projekta

Pored velikog doprinosa koji ima u edukaciji mladih ljudi, projekat "Škola kao nacrtana za Vas" ima i veliki obrazovni i kulturni značaj. Od 2021. godine partner na projektu je izdavačka kuća "Laguna" koja obezbeđuje popuste u svojim knjižarama za učenike srednjih škola u kojima se realizuju donacije. Dodatno, Eurobank Direktna je učenicima škola omogućila druženje sa piscima kao što su Vanja Bulić, Branko Rosić i drugi.

Takođe, banka je ostvarila saradnju i sa muzejem "Dom Jevrema Grujića" iz Beograda. Na ovaj način, mladi imaju priliku da se kroz organizovanje radionica i virtuelni obilazak muzeja upoznaju sa istorijom i različitim periodima umetnosti i kulture naše zemlje.

I u narednoj godini, Eurobank Direktna nastavlja sa društveno-odgovornim projektima i inicijativama, pružajući snažnu podršku lokalnoj zajednici u kojoj sa uspehom posluje.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još