Orlovi pali u Moskvi!

Strelac jedinog pogotka na stadionu moskovske Lokomotive bio je Pavel Pogrebnjak u 53. minutu.

Ovaj meč "orlovima" je bio poslednja provera uoči nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine. Srbije će 2. septembra u utakmici C grupe kvalifikacija gostovati kod Severne Irske.

Uvodni deo utakmice protekao je bez izglednih šansi, a obe ekipe su udarcima sa distance pokušavale da iznenade golmane.

Prvu dobru šansu imala je Rusija u 13. minutu, kada je Andrej Aršavin sa loptom pretrčao 30-ak metara i šutirao, ali je golman Bojan Jorgačević dobro intervenisao.

Od tog momenta pa do završnice prvog poluvremena gledaoci na stadionu Lokomotive nisu mogli da vide preterano zanimljiv meč.

U 37. minutu priliku da postigne gol imao je Denis Glušakov, ali nije bio precizan. Tri minuta kasnije, Zoran Tošić dobro je centrirao iz kornera, ali je Slobodan Rajković slabo zahvatio loptu glavom.

Domaća ekipa žustrije je počela drugo poluvreme, pa je u 49. Minute rezervista Dinar Biljaletdinov sa 10-ak metara šutirao preko gola.

Rusija: Akinfejev, A. Berezucki, Anjukov ( Šiškin), V. Berezucki, Žirkov (Ignaševič), Zirjanov (Torbinski), Semšov, Glušakov, Aršavin (Biljaletdinov), Keržakov ( Pogrebnjak), Pavličenko (Širokov).

Srbija: Jorgačević, Tomović, Vidić, Rajković (Vilotić), Kolarov, Petrović ( Milijaš), Kuzmanović (Damjanović), Krasić (Janković), Ninković (Trivunović), Tošić(Jovanović), Pantelić.

Trenutak odluke dogodio se u 53. minutu, kada je Roman Pavljučenko šutirao sa ivice kaznenog prostora, Jorgačević je nespretno intervenisao, a na odbijenu loptu natrčao je Pogrebnjak i poslao je u mrežu.

Veoma dobru priliku za izjednačenje "orlovi" su propustili u 59. minutu, kada je golman Igor Akinfejev odbranio udarac Miloša Krasića sa 10-ak metara.

Pokušao je Pavljučenko u 62. minutu iz slobodnog udarca sa 20 metara da duplira prednost Rusije, ali je lopta završila iznad prečke.

Golman Srbije Jorgačević istakoa se u 72. minutu, kada je sačuvao mrežu posle šuta Biljaletdinova.

Poslednju šansu za izjednačenje Srbija je imala u 84. minutu, kada je Marko Pantelić izbegao ofsajd zamku, ali je na kraju u situaciji "jedan na jedan" brži bio golman Rusije Igor Akinfejev.

Rusi su odgovorili dva minuta kasnije preko Vasilija Berezuckog, koji je sa osam metara šutirao preko gola.

Ovo je četvrta uzastopna utakmica u kojoj Srbija nije pobedila i druga zaredom u kojoj izabranici Vladimira Petrovića Pižona nisu postigli gol.

(Beta)

Pogledajte još