Uskoro počinje "Vračarac"- dugoočekivani festival ulične hrane

U petak počinje dugoočekivano zimsko izdanje Street food Festivala koji se ovaj put održava pod nadimkom "Vračarac", a biće smešten na platou u neposrednoj blizini Kalenić pijace. Od 23. do 25. decembra šarmantni plato na uglu Kursuline i Krunske, pretvoriće se u trodnevnu pozornicu svetskih kuhinja na otvorenom koja će posetiocima ponuditi razne specijalitete beogradske craft food scene.

Ulaz na festival je besplatan, a tokom tri festivalska dana posetioci će imati prilike da uživaju u kvalitetnoj hrani, toplim napicima, zimskim poslasticama, dobroj muzici, ali i čarobnoj prazničnoj atmosferi koju će upotpuniti novogodišnji ambijent na platou kod Kalenca.

Na "Vračarcu" će ljubitelji ulične hrane moći da užvaju u ukusima američkog burgera, specijalitetima japanske kuhinje, autentičnoj pizzi napolitana, domaćim knedlama, italijanskim home made pastama, sjajnim kobajama, kineskim nudlama i čuvenim dumplinzima, punjenom bagel pecivu, ali i sušiju u obliku meksičkog burita. Kuvano vino, topla čokolada, čajevi i ostali topli napici učiniće "Vračarac" omiljenim zimskim mestom za okupljanje.

DJ-evi sa gradske klupske scene upotpuniće i ovo izdanje Street food Festivala, a neki od izvođača koji će zagrejati atmosferu na "Vračarcu" su: DJ Nexie, Dakissa, DJ Malina, Una Andrea, Groovyman i drugi.

Street Food Festival tradicionalno nastavlja saradnju sa partnerima u cilju smanjenja upotrebe plastične ambalaže i stvaranja ambalažnog otpada. Na Festivalu će se koristiti Ball Aluminium Cup – čaše - napravljene od čistog aluminijuma, materijala koji može 100% da se reciklira i to neograničen broj puta sa minimalnim gubicima. Cilj ove saradnje je takođe i podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju koji reciklaža ima za očuvanje planete zemlje.

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju, 25. decembra, u goste stiže omiljeni Rock Radio čiji će Dj-evi za posetioce puštati odabrane rock n’ roll hitove od 17 do 19 h i pokazaće još jednom zašto su u samom vrhu najpopularnijih frekvencija u gradu.

Ulaz na festival je besplatan, a za posetioce je obezbeđeno grejanje i stajaća mesta. Radno vreme festivala je od 13 do 23 h. Čekamo vas u srcu Vračara, na platou kod Kalenca!

Foto: promo

Pogledajte još