Prvi srpski autobus na plin

PRIBOJ, 31. mart 2008. (FoNet) – Na internacionalnom Salonu privrednih vozila i autobusa koji se od 1. do 5. aprila održava u Beogradu, Fabrika automobila FAP iz Priboja, najveća fabrika privrednih vozila na Balkanu, izložiće osam vozila, uglavnom novitete, među kojima i prvi srpski autobus na plin.

Generalni direktor FAP Mirko Stojović rekao je da na Salonu automobila FAP izlaže uglavnom novitete, i to prvi srpski autobus na plin, niskopodni gradski autobus za prevoz 120 putnika, FAP-kiper, vozilo FAP-tegljač nosivosti 72 tone, kao i modifikovana vozila za građevinarstvo i vozilo za specijalne namene, za koje u svetu postoji veliko interesovanje.

“Ova vozila imaju ugrađene motore Mercedesa EURO 4 i menjače od ovog renomiranog proizvođača. Po savremenim rešenjima i funkcionalnošću mogu se meriti sa vodećim svetskim proizvođačima privrednih vozila i autobusa”, rekao je Stojović.

U FAP očekuju da će noviteti iz oblasti proizvodnje kamiona i autobusa privući pažnju domaće i strane javnosti, potencijalnih strateških partnera i kupaca.

“Očekujem da će FAP na beogradskom Salonu automobila imati zapažen nastup”, rekao je generalni direktor pribojskog FAP Mirko Stojović.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.