Prvi srpski autobus na plin

PRIBOJ, 31. mart 2008. (FoNet) - Na internacionalnom Salonu privrednih vozila i autobusa koji se od 1. do 5. aprila održava u Beogradu, Fabrika automobila FAP iz Priboja, najveća fabrika privrednih vozila na Balkanu, izložiće osam vozila, uglavnom novitete, među kojima i prvi srpski autobus na plin.

Generalni direktor FAP Mirko Stojović rekao je da na Salonu automobila FAP izlaže uglavnom novitete, i to prvi srpski autobus na plin, niskopodni gradski autobus za prevoz 120 putnika, FAP-kiper, vozilo FAP-tegljač nosivosti 72 tone, kao i modifikovana vozila za građevinarstvo i vozilo za specijalne namene, za koje u svetu postoji veliko interesovanje.

"Ova vozila imaju ugrađene motore Mercedesa EURO 4 i menjače od ovog renomiranog proizvođača. Po savremenim rešenjima i funkcionalnošću mogu se meriti sa vodećim svetskim proizvođačima privrednih vozila i autobusa", rekao je Stojović.

U FAP očekuju da će noviteti iz oblasti proizvodnje kamiona i autobusa privući pažnju domaće i strane javnosti, potencijalnih strateških partnera i kupaca.

"Očekujem da će FAP na beogradskom Salonu automobila imati zapažen nastup", rekao je generalni direktor pribojskog FAP Mirko Stojović.

Pogledajte još