Svedočanstvo o radu Udruženja Cvijeta Zuzorić

BEOGRAD, 11. avgusta 2011. (Beta) - U Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" na Kalemegdanu u četvrtak uveče će biti otvorena izložba dokumenata i fotografija koji svedoče o kulturnim zbivanjima u tom prostoru izmedju dva svetska rata, najavili su organizatori.

Na izložbi će biti predstavljeno više od 300 dokumenata i 50 fotografija iz zbirki Udruženja likovnih umetnika Srbije, gradskog i republičkog arhiva, Muzeja grada Beograda, Srpske akademije nauka i umetnosti, Biblioteke grada Beograda i Društva srpskih umetnika "Lada".

U prvom segmentu izložbe predstavljene su fotografije na kojima su prikazane ličnosti i manifestacije održane u paviljonu u periodu od 1928. do 1941. godine.

Druga celina predstavlja dokumenta vezana za rad i saradnju Udruženja prijatelja umetnosti "Cvijeta Zuzorić" s domaćim i inostranim ustanovama od 1922. do 1941. godine, dok treći segment čine tekstovi o radu tog udruženja.

Udruženje prijatelja umetnosti "Cvijeta Zuzorić", koje je pratilo jugoslovensku kulturnu scenu, osnovano je 1922. godine na inicijativu Branislava Nušića.

Pogledajte još