Srbija izgubila od Nemačke

Selektor Srbije Dušan Ivković ostavio je ovog puta iz tima Miloša Teodosića i Uroša Tripkovića, dok kapiten Nenad Krstić nije ulazio u igru.

Srbija je loše počela, gubila je tokom prvog poluvremena, u kome su preuzeli vođstvo na kratko, tik pred odmor, posle serije 10:0, ali su na pauzu otišli sa poenom manje 29:38.

Srbija je loše šutirala, a Nemačka je više pogađala, ali su "orlovi" napravili seriju od 13:1 i poveli sa 55:53. "Panceri" su nešto kasnije odgovorili mini-serijom od 6:0 i došli do 59:58.

Srbija: Tepić 6, Rašić 3, Paunić 2, Bjelica, Marković 10,Kešelj, Krstić, Perović 10, Mačvan 6, Savanović 4,Marjanović 11, Milosavljević 6.

Nemačka: Benzing 12, Herber, Haman 6, Šulce 3, Šafarzik 7,Švelhajn 6, Flajs 9, Jagla 4, Visocki 5, Cviner, Meknoton 7, Štajger.

Srbija je imala poslednji napad, ali Duško Savanović nije imao ideju u poslednjim sekundama i izgubio je loptu. Milenko Tepić je prekinuo poslednji napad, ali njegov "šut iz očaja" sa svoje polovine nije ušao u koš.

Ovo je Srbiji prvi poraz na pripremama, pošto su ove nedelje osvojili turnir u Sloveniji, pobedivši usput Makedoniju, BiH i Hrvatsku.

Srbija sledeću utakmicu u izmiru igra u petak od 17.00 protiv Ukrajine.

(Beta)

Pogledajte još