Sličan scenario krize od pre tri godine

"Pre tri godine su države i njihove centralne banke mogle da pomognu novcem, sada, međutim, ceh treba da plate poreski obveznici i kreditori. Rešenje problema je socijalno i političko pitanje i, kao što vidimo, prilično teško ide", rekao je Gligovor u intervjuu za "Mađar So".

Upitan koje bi mere Vlada Srbije trebala da preduzme kako bi zemlju odbranila od nove krize, Gligorov je rekao "da bi najznačajnije bilo nastavljanje sistemskih reformi, ali se na tom planu u zemlji ništa ne događa".

"Monetarna i poreska politika bi takođe mogle da budu bolje, ali su na tom planu mogućnosti vlade ograničene. Sve su bliži i izbori i vlada će zbog toga u narednom periodu sigurno trošiti više"
, kazao je Gligorov.

Dodao je da će to zavisi i od toga koliko će vladajuća koalicija svoju poziciju smatrati ugroženom.

"Opozicija računa na to da će iz izbora izaći kao pobednik. Ali ne zato što je toliko bolja, nego zato jer sadašnja vlast nema dobre rezultate. Neuspešnost vlade je zaista veliki problem. Zbog toga će stranke vladajuće koalicije biti za to da se povećavaju izdaci i da se ljudima da što više obećanja", ocenio je Gligorov.

NOVI SAD, 12. avgusta 2011. (Beta)

Pogledajte još