Partizan za nastavak dominacije, Zvezda želi da vrati trofej

Crno-beli su tokom leta promenili veći deo tima, što se osetilo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde su poraženi od belgijskog Genka pa će sada "utehu" potražiti u Ligi Evropa.

U prvom kolu izabranici Aleksandra Stanojevića dočekaće sutra uveče novajliju u eliti, ekipu Novog Pazara.

Pazarci su do superligaškog statusa došli nakon odustajanja od takmičenja beogradskog BASK-a, tima koji je prošle sezone osvojio Prvu ligu Srbija.

Crvena zvezda na titulu prvaka čeka od 2007. godine, a da su spremni za izazove izabranici Roberta Prosinečkog pokazali su u dvomeču kvalifikacija za Ligu Evropa protiv letonskog Ventspilsa koji su rešili u svoju korist ukupnim rezultatom 9:1.

Crveno-beli u prvom kolu u nedelju gostuju kod subotičkog Spartaka, ekipe koja je prošle sezone osvojila peto mesto u Super ligi.

Zanimljivo je da su se ova dva tima sastala i u pretposlednjem prvenstvenom kolu prošle sezone, kada je meč u Beogradu završen bez pobednika 2:2.

Glavni konkurent beogradskim "večitim" rivalima biće Vojvodina, koja će sutra u Novom Sadu, pod novim reflektorima, dočekati povratnika u elitu, Radnički iz Kragujevca.

Dobar rezultat na domaćoj sceni sada je prioritet za Vojvodinu, pošto su Novosađani na iznenajujući način poraženi od Vaduca iz Lihtenštajna u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Ekipa Rada, koja je takođe eliminisama u kvalifikacijama za najmasovnije evropsko takmičenje, u prvom kolu dočekaće Metalac iz Gornjeg Milanovca. "Građevinari" su prošle sezone osvojili četvrto mesto, dok se Metalac u završnici prvenstva izborio za opstanak.

Fudbaleri OFK Beograda dočekaće na Karaburmi ekipu Hajduka iz Kule, koja se takođe do kraja prošle sezone borila za opstanaka. "Romantičari" su osvojili sedmo mesto, a ove sezone su najavili da će pokušati da izbore plasman u Evropu.

U duelu dva tima koja su prošle sezone zauzela mesta u sredini tabele, Jagodina će dočekati ekipu Slobode Sevojno. Fudbaleri Smedereva će dočekati ekipu BSK Borče, dok će Javor u Ivanjici ugostiti čačanski Borac u lokalnom derbiju.

U subotu od 17.30 igraju se tri utakmice prvog kola, a od 20 sati sastaju se Partizan-Novi Pazar i Vojvodina-Radnički Kragujevac. U nedelju od 17.30 igraju se poslednje tri utakmice prvog kola, Spartak-Crvena zvezda, Javor-Borac i Rad-Metalac.

(Beta-AP)

Pogledajte još