Kvartet Brodski izvodi dela Isidore Žebeljan

BEOGRAD, 12. avgusta 2011. (Beta) - Koncert kvarteta Brodski, na kojem će taj ugledni gudački ansambl iz Londona, uz soliste, izvoditi dela srpske kompozitorke Isidore Žebeljan, održaće se 21. septembra u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu.

Na koncertu pod upravom dirigenta Premila Petrovića iz Berlina, nastupiće i Isidora Žebeljan na klaviru, sopran Aneta Ilić, kontrabasista Boban Stošić, klarinetista iz Barselone Žoan Enrik Luna, hornista iz Minhena Štefan Dor, Miroslav Karlović na udaraljkama, najavio je Jugokoncert.

Na programu će biti "Pesma putnika u noći" za klarinet i gudački kvartet, "Polomka kvartet", "Nove Ladine pesme" za sopran i gudački kvartet, "Na Dunavu šajka" za sopran, gudački kvartet i udaraljke, "Igra drvenih štapova" za hornu i gudački kvartet i "Pet it up" za sopran, klavir, gudački kvintet i udaraljke.

Kvartet Brodski (http://www.brodskyquartet.co.uk/) je osnovan 1972. godine. Pored klasičnih kompozicija, repertoara koji čine dela Jozefa Hajdna, Ludviga van Betovena, Franca Šuberta, Bele Bartoka i Dmitrija Šostakoviča, ansambl je saradjivao i s pop i rok-zvezdama Bjork, Elvisom Kostelom i Polom Makartnijem.

Za 15. septembar "Jugokoncert" je najavio gostovanje umetnika iz Zagreba, dirigenta Berislava Šipuša, tenora Domagoja Dorotića i Stjepana Franetovića, baritona Alena Ruškoa i basa Ivice Trbića, koji će nastupiti uz pijanistkinju Ritu Kinku i Gudače Svetog Djordja.

Pogledajte još