Stanojević: Hoćemo petu uzastopnu titulu!

"Svaka prva utakmica je važna, jer ona usmerava dalji tok šampionata. Hoću da odmah pokažemo šampionske ambicije. Znam da će biti teško doći do pete uzastopne titule i znam koliko rivali žele da se nađu na našem mestu", rekao je Stanojević na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ekipa Novog Pazara sutra će debitovati u najboljem srpskom fudbalskom takmičenju.

"Znam da je Novi Pazar izuzetno ambiciozan, došli su u Beograd čak dva dane pred utakmicu. Imaju dobar igrački kadar i bićemo veoma oprezni... Ipak, igramo na našem stadionu, pred svojim navijačima i nećemo dozvoliti iznenađenje", istakao je šef stručnog štaba Partizana.

Stanojević je dodao da u novoj sezoni očekuje šampionsku trku sa Crvenom zvezdom, a kao ekipu koja može da iznenadi dobrim rezultatima naveo je Smederevo.

"Smederevo ove godine može da iznenadi, imaju kontinuitet. Radi se o stabilnom klubu i možda ove sezone mogu da naprave korak više... Naš glavni rival svake godine kaže da će osvojiti titulu, ali mi smo poslednjih godina uvek glavni favoriti za naslov prvaka. Očekujem neizvesno prvenstvo, što je dobro za srpski fudbal", naveo je on.

Trener Partizana rekao je da će u sutrašnjem meču šansu na mestu desnog beka najverovatnije dobiti Aleksandar Ranković, umesto povređenog Aleksandra Miljkovića.

Stanojević je najavio da će ove sezone šansu dati nekolicini mladih igrača.

"(Lazar) Marković, (Nikola) Ninković i (Nikola) Aksentijević će sigurno odigrati određeni broj utakmica. Moramo da budemo strpljivi sa njima jer im je ovo prvi put da se nalaze u seniorskoj konkurenciji",
zaključio je Stanojević.

Prihod od prodaje ulaznica na sutrašnjoj utakmici biće uplaćen kao pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji. Iz Partizana je saopšteno i da će na svakom ulazu biti postavljene kutije za dobrovoljne priloge za narodne kuhinje.

Đorđe Jovanović, predstavnik Eparhije Raško-prizrenske, zahvalio se Partizanu na učesću u akciji pomoći narodnim kuhinjama i rekao da su "ovakve akcije preko potrebne", kao i da se broj ljudi koji se tamo hrane sve veći.

Utakmica prvog kola Super lige Partizan-Novi Pazar igra se sutra od 20 sati na stadionu u Humskoj. Cene ulaznica su 200 i 400 dinara.

Beta

Pogledajte još