Njuškalo

Kao uzbudljiva studija ljubomore, moći, manipulacije i obmane, "Njuškalo" (Sleuth) je priča o uspešnom piscu detektivskih romana Endrjuu Viku (Majkl Kejn) i mladom, ambicioznom glumcu "u pokušaju" Majlu Tindlu (Džad Lou), koji je u vezu s Vikovom suprugom. Tindl nenajavljeno upada na raskošno piščevo imanje, zahtevajući od njega da potpiše papire za razvod. Ali, bogati i lukavi Vik ne želi da se odrekne svoje neverne žene bez borbe dva podjednako inteligentna i prepredena uma. Ogromno imanje postaje kulisa za igru mačke i miša, u kojoj je glavna nagrada život.

Film "Njuškalo" okuplja izuzetnu ekipu. Pored pomenutih glumaca, svoj doprinos dao je i Harold Pinter, engleski pisac i dobitnik Nobelove nagrade za književnost, koji je adaptirao originalni scenario, podarivši mu prepoznatljivu oštrinu, dramatičnost i britki humor. 

Film Keneta Brane "Njuškalo" je rimejk istoimenog filma iz 1972. godine, u režiji Džozefa Mankijeviča. Zanimljivo je da je Majkl Kejn tada tumačio ulogu Majla, dok je njegovog brilijantnog protivnika igrao ser Lorens Olivije.

Pogledajte još