"Božićna čarolija" oduševila najmlađe Kuljane

Prva po redu manifestacija za decu prazničnog karaktera, "Božićna čarolija" održana je na platou ispred Pošte u centru Kule.

Raznovrstan program, pun lepih iznenađenja, izmamio je osmehe na licima najmlađih Kuljana i Kuljanki. Priliku da otvori manifestaciju i pozdravi prisutnu decu i roditelje imao je predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić. koji je istakao da je ova manifestacija opravdala sva očekivanja i da je uveren da će "Božićna čarolija" nastaviti da bude bolja kako godine budu prolazile. Takođe, naglasio je da je ovo ništa drugo do jedan znak pažnje za one kojima ovaj svet ostaje u amanet, a to su deca.

- Na današnji dan je organizovana jedna posebna manifestacija koja, evo, već po prvom događaju, obećava da će preći u mnogo veću priču. Sa saradnicima sam pričao i predložio da sledeće godine i celu ulicu angažujemo i postavimo štandove, jer je prisutan veliki broj dece i veliki broj naših sugrađana. Pripremili smo oko 600 paketića, "Jafa" je dala jedan svoj štand posebno i možemo reći da je pripremljeno i podeljeno ukupno oko 1000 paketića. Takođe, podeljeno je stotinak Jevanđelja za decu, a takođe su podeljeni i razni drugi pokloni, tako da je prva "Božićna čarolija" protekla uspešno. Očekivali smo puno ljudi, puno dece, ali nas je ovoliki broj prijatno iznenadio. Možda je bilo nekih malih problema sa tonom i slično, ali to je normalno za prvo organizovanje i nema sumnje da će narednih godina uspeh biti sve veći.

Svoj doprinos u okviru celokupnog programa dali su i horovi kulturno umetničkih društava "Durmitor" i "Srbija", pojedini privredni subjekti, kao i članovi Moto kluba "Kula", koji su podelili proizvode iz slatkog i slanog asortimana.

Kada je o organizaciji reč, organizatori su Opština Kula i Turistička organizacija opštine Kula, a, kada je u pitanju sve viđeno, nema sumnje da je naša opština dobila još jednu manifestaciju koja će iz godine u godinu da pomera granice kada su u pitanju masovnost i program.

Foto: Promo

Pogledajte još