Bajec: Najveći problem u Srbiji je velika nezaposlenost

Bajec je agenciji Beta rekao da nije sporno da je tačno da veliki broj građana živi teško, pogotovo što su cene hrane u prvoj polovini ove godine značajno porasle.

"U takvim okolnostima Vlada Srbije je više puta intervenisala, kako bi obezbedila snabdevenost tržista i stabilizovala rast cena osnovnih životnih namirnica"
, rekao je Bajec.

On je kazao da je su potrošačke cene u poslednjih godinu dana porasle za 12,6 odsto i da je prosečna plata u Srbiji u istom periodu porasla za oko 15 odsto nominalno, a realno za više od dva odsto.

"Neto plata u junu prošle godine je iznosila 34.180 dinara, što je po tadašnjem kursu iznosilo 330 evra, dok je sada, u junu, bila 39.322 dinara, što je po kursu evra iz juna oko 395 evra", rekao je Bajec.

Govoreći o standardu građana, Bajec je kazao da pisanja pojedinih beogradskih medija o tome kako je životni standard građana za godinu dana u Srbiji pao za 60 odsto nisu tačna.

"Apsoplutno nisu tačne neutemeljene tvrdnje da je standard građana u Srbiji u poslednjih godinu dana opao za drastičnih 60 odsto. Takođe, potpuno je nejasno na osnovu kakvih podataka se takve ocene iznose", kazao je Bajec agenciji Beta.

BEOGRAD, 14. avgusta 2011. (Beta)

Pogledajte još