Fabregas i zvanično u Barseloni

Vest o postizanju dogovora saopštena je na sajtu Barselone, ali se ne navode finansijski detalji ugovora.

"Fudbalski klub Arsenal i Fudbalski klub Barselona postigli su početni dogovor o transferu Seska Fabregasa a ugovor će biti potpisan u ponedeljak, kada će biti obavljeni medicinski pregledi", saopšteno je večeras na sajtu Barselone.

I na sajtu Arsenala navodi se da je postignut dogovor kojim će Fabregas postati novi član španskog i evropskog prvaka Barselone.

"Mi smo više puta jasno stavljali do znanja da nismo želeli da Sesk ode i to je još uvek tako. Medjutim, mi razumemo njegovu želju da se vrati u klub iz svog rodnog grada i sada smo prihvatili ponudu Barselone. Zahvaljujemo Sesku na njegovom doprinosu u Arsenalu i želimo mu sve najbolje", poručio je menadžer Arsenala Arsen Venger.

Fabregas je u Arsenal došao u septembru 2003. godine, kada je imao samo 16 godina. Za klub iz Londona nastupio je 303 puta i postigao 57 golova u svim takmičenjim.

Španski mediji objavili su prethodnih dana da će vrednost transfera Fabregasa u Barselonu iznositi 41 milion evra, od čega će on narednih pet godina izdvajati oko milion evra za Arsenal.

(Beta-AP)

Pogledajte još