Biševac: Zvezda ne sme da napadne Ren!

Poraz, remi...Šta je sledeće?

- Pobeda Pari Sen Žermena – najavljuje Milan Biševac.

Parižani su u renoviranje tima u vrelim letnjim danima utrošili 80 miliona evra, a oni, po starom : “klaj, klaj...” Još ne mogu nikoga da savladaju na domaćoj sceni, doduše, odigrana su tek dva meča, najskuplja zvezda, argentinski reprezentativac Pastore, fizički nedovoljno spreman, zasad samo na treninzima “proda” po četiri, pet štoseva, koji se nestrpljivo iščekuju i na zvaničnoj pozornici.

Bez njih, pardon, bez Pastorea, nema ni bodova, ni aplauza, nema ničega!

- Nema jasnih nagoveštaja kada bi Pastore mogao da se uključi u takmičarski ritam – napominje Biševac.

A, vreme odmiče, protivnici se smenjuju, bodovi se gube?

- U Renu smo osvojili bod, zasluženo, iako je domaćin bio opasniji i konkretniji – podseća Biševac.

Zar niste nišanili trojku?

- Uzmite u obzir da smo igrali i protiv tradicije, Pari Sen Žermen punih pet godina nije trijumfovao u Renu, osim toga imamo novu ekipu, momci se nisu dovoljno upoznali, ali, primetno je, iz dana u dan, da se mozaik sklapa. I sklopiće se, veoma brzo. Biće bolje već u nedeljnom duelu sa Valensijenom.

Sad, pošto ste prošli, iskušenje u Renu : čemu Zvezda može da se nada u dvomeču sa francuskim predstavnikom u kvalifikacijama za Ligu Evrope?

- Uz pomoć Božiju...

Mnogo puta ste slušali: Bog na nebu, igrači Zvezde na terenu?

- Zvezda ne bi smela, ni po koju cenu, da napadne. Zašto to kažem? Renovi momci ne vole kada ih neko čeka, nestrpljivi su, počinju da gube konce... O tome bi vredelo da se misli u Zvezdinom timu. Još nešto: stiče se utisak da je Ren pun samopouzdanja, ne bi me iznenadilo i da potceni Beograđane, a ukoliko se to desi... Navijam da se desi. Kazna je obavezni pratilac.

Upoznali ste i Pitroipu, Renovo osveženje iz Bundes lige, strelca izjednačujućeg pogotka minulog vikenda?

- Glup gol. Iz auta. Takve greške ne idu ni uz sastave prosečne vrednosti, a mi pucamo na sam vrh?! Da me ne shvatite pogrešno, svaka čast Pitroipi, ali... Veliko “ali” stoji iza tog gola. Greške su se ređale u nizu. Što se Pitroipe tiče : izuzetno brz igrač, vešt dribler, koji, kao od šale, zaobiđe i tri prepreke, pa ipak, nisam siguran da je baš on najveća opasnost po mrežu Bajkovića. U Pitroipinoj igri nedostaju bitni detalji koji nekoga čine asom van formata, no, ako me utisak ne vara, pojačanje Rena nema osećaj kada je najpogodiji trenutak da asistira, da šutne ka golu...

Prognoza: Zvezda – Ren?

- Događa se u fudbalu da onaj za koga svi misle da je apsolutni favorit ne uspe, Ren je u toj koži, pa, neka i ostane, a Zvezda ode u Ligu Evrope – zaključio je Milan Biševac, defanzivac po ukusu najvernijih “tifoza” Pari Sen Žermena, koji su ga izglasali za najboljeg igrača “svetaca” na početku sezone.

Izvor: novosti.rs

Pogledajte još