Bivši trener Kameruna preuzima reprezentaciju Togoa

RAVENSBURG (Beta-Rojters) - Bivši trener Kameruna, Vinifred Šefer ,preuzeće reprezentaciju Togoa, nakon što je njen bivši selektor, Oto Pfister, podneo ostavku zbog neslaganja s
čelnicima Fudbalskog saveza te zemlje, saopšteno je danas.
"Na putu sam do Vangena (grada u kojem je smeštena reprezentacija Togoa), gde ću se priključiti igračima i rukovodstvu.Razgovarao sam s njima i ako budu disciplinovani, preuzeću mesto selektora", kazao je Šefer.
On je dodao da je jedini uslov koji je postavio da se prevaziđu dosadašnje nesuglasice između igrača i rukovodstva Fudbalskog saveza Togoa oko premija za učešće na Svetskom prvenstvu, zbog kojih je prethodni selektor Pfister napustio reprezentaciju.
Igrači su od saveza tražili po 155.000 evra samo za plasman na SP, plus po 30.000 evra za svaku pobedu, odnosno 15.000 evra za nerešen rezultat koji ostvare.
Zvaničnici Fudbalskog saveza Togoa smatrali su da je to jako puno novca za jednu siromašnu i malu zapadnoafričku zemlju.
Nakon odlaska Pfistera reprezentaciju je, prvobitno, preuzeo njegov pomoćnik Kodjovi Mavuena za kojeg je najavljeno da će voditi Togoance na prvoj utakmici Grupe G, protiv Južne Koreje.
Osim te dve reprezentacije u Grupi G nastupaju još i ekipe Švajcarske i Francuske.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.