NEKOLIKO DELOTVORNIH TRIKOVA: Kako da vam koža bude glatka i sjajna u otvorenoj haljini?

Ako ste se, birajući look za Novu godinu, odlučili na haljinu bez ramena ili sa otvorenim leđima, onda je vreme da razmislite o stanju svoje kože na ramenima i leđima. Vrlo često se tamo pojavljuju neravnine ili akne, koje mogu pokvariti raspoloženje i idealni look. Otkrivamo vam trikove kako da se situacija popravi i da budete potpuno spremi za doček.

Hidratacija i čišćenje

Za čišćenje kože tela birajte nežne gelove za tuširanje, nakon kojih nećete osetiti svrab ili osećaj zatezanja. Ako je vaša koža osetljiva, izaberite ulja za tuširanje – pogodna su i za normalnu kožu, koja se tokom grejne sezone prekomerno suši.

Svakog dana nakon tuširanja, dok je koža još malo vlažna, nanosite hranljivu ili hidratantnu kremu. Tako će krema da "zapečati" vodu u koži, a ona će biti duže hidrirana. U kompozicijama krema morate tražiti ceramide, ureu ili emolijense. Potonji su posebno dobri za atopičnu kožu sa iritacijama.

Ako vam ova faza vaše beauty rutine postane navika, primetićete kako koža postepeno postaje ujednačenija i blistavija, osećaj zategnutosti će nestati. A, zajedno sa pilingom, daće efekat "polirane" kože.

Kako da vam koža bude glatka i bez akni u haljini?

Kiseline će pomoći da se oslobodite izbočina, hiperkeratoze (crvenih tačaka), akni i komedona. Potražite ih u kremama, gelovima za tuširanje ili specijalnim sprejevima za piling. U zavisnosti od formata proizvoda i vrste kiseline, takvi proizvodi se mogu koristiti nekoliko puta nedeljno. Pazite na reakciju kože: ako je osetljiva, bolje je ograničiti se na jednom nedeljno.

Ako nemate upale, već ste samo zabrinuti za reljef kože, bolje koristite meke pilinge bez grubih abrazivnih čestica. Ne zaboravite da koristite hidratantnu kremu nakon fizičkog pilinga, baš kao i nakon kiselina.

Ujednačen ton kože

Ako ste zabrinuti da vam je ton kože neujednačen ili da se razlikuje od vašeg tena, razmislite o kremama za samopotamnjivanje. Bolje je dati prednost visokokvalitetnim i proverenim proizvodima, sa kojima će biti najteže pogrešiti (i dobiti neprirodan ton).

Ako se plašite samopotamnjivanja, izaberite tonirane kreme. Obično dodaju i šimer, sa kojim koža dobija prelep bronzani sjaj. Nanesite ovaj proizvod pre nego što obučete haljinu i pustite da se upije kako ne bi zaprljao tkaninu.

Šminka za dekolte

Za šminkanje tela koristite istu kozmetiku kao i za lice. Prvo, možete naneti kremu za toniranje. Zatim uzmite suvi bronzer ili konturiranje i lagano ga prođite ispod ključnih kostiju, sa strane vrata. Ako je dekolte dubok, možete ga naneti i u udubljenje između grudi. Poslednji korak je highlighter na izbočenim delovima: ključnim kostima i ramenima.

Sve to možete popraviti uz pomoć fiksatora za šminku sa šljokicama, koji će koži dati dodatni sjaj.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još