Candy Dulfer - seksi saksofon dama na Bojčinskom letu

Zvučna imena, doduše, nisu nikakva novost kad je u pitanju Bojčinsko kulturno leto – nastupali su tu, između ostalih, Bajaga, Dado Topić, Vlado Divljan ali se petnaeste avgustovske večeri desilo nešto posebno. Progar je ugostio svetsku zvezdu – Candy Dulfer !

Najpoznatija saksofonistkinja na planeti, njen otac Hans i njihov bend su, samo 24 sata ranije, nastupom pred 5.000 ljudi, zatvorili „Nišvil“ a u Bojčinskoj šumi ih je dočekala rekordno popunjena tribina (i deo oko nje) kad je ovaj prostor u pitanju.

Infitrirale su se u lokalnu publiku i brojne gradske face – bilo je tu i muzičara i novinara i prepoznatljivih likova iz KST-a, SKC-a... Sasvim razumljiva slika – Progar je, ipak, mnogo bliži od Niša, a Candy Dulfer zaista vredi i čuti i videti.

Posle nešto dužeg zagrevanja uz „Zvukove prirode“, takođe učesnike „Nišvila“, ono glavno je krenulo tačno u 22 sata. „Znaš, ona je već u godinama“... objašnjavao je jedan „upućeni“ svom prijatelju pre nego što se pojavila...

Ako se to kako sada izgleda Candy Dulfer zove „godine“ – dao Bog svima takve godine. Stas, osmeh, ali, naravno, pre svega, zvuk, pa pokret, pa uopšte, energija – sve to muzička ambasadorska Holandije drži u malom prstu i u trenu biva pokretač atipične, neočekivano vesele žurke na obodu grada.

Nije, međutim, ni ženska strana ostala uskraćena – na bini je briljirao i crnoputi veseljko sa svojim rep majstorijama. Bubnjar – kao od brega odvaljen, nije štedeo nijednu komponentu svog instrumenta. Kakvu je samo solo tačku imao, ovacije su odjekivale do Kupinova!

Uopšte, utisak je bio da se svi na bini sjajno zabavljaju, upravo to je nosilo publiku. Potpuno nebitno je bilo što su mnogi iz repertoara „slatkiša“ (kako je ime verno opisuje) ne znaju ništa osim izraubovanog radijskog instrumentala „Lilly Was Here“ koji je, pre tačno dve decenije, snimila sa „juritmiksovcem“ Dejvom Stjuartom. Usempluje Candy filmske teme pa i popularne hitove („Rehab“), zvuči sve to dobro poznato i lepljivo za uvo.

Surčinci su lane počeli da dovode asove „Nišvila“ na svoj teren i već za ovogodišnji izbor može da se kaže – bravo, bolje nije moglo.


Pogledajte još