IZBRIŠITE TRAG NEPROSPAVANIH NOĆI SA LICA: Minimalistički makeup look idealan za dane nakon praznika

Predstavljamo vam ideje za svež makeup look koji nam je ovih dana, nakon praznika i neprospavanih noći, i te kako potreban.

Stvaranje prirodnog izgleda šminke može biti nezgodno. Prvo, morate pronaći idealne preparate za šminku koji odgovaraju vašem tonu i tipu kože. Zatim ih morate uklopiti do savršenstva. Izgled svežeg "no makeup" looka oduvek je izazivao bes među entuzijastima, i to sa dobrim razlogom. Omogućava vam da prihvatite svoje karakteristike lica i naglasite ih kako biste stvorili zapanjujući izgled.

Poznate ličnosti često se priklanjaju ovom izgledu jer ništa ne može pobediti prirodnu lepotu. Dakle, ako želite da isprobate taj minimalistički izgled šminke i da negujete svoju lepotu kao i sve nesavršenosti, mi smo tu da vam pomognemo. Možda će biti potrebno malo truda i pažnje, ali verujte nam, prirodna šminka je vredna svega. Naši ekskluzivni saveti i trikovi će vam omogućiti da savladate ovu umetnost i dobijete zadivljujući izgled.

Svež makeup look – vodič

U nastavku saznajte šta će vam trebati da postignete ovaj izgled šminke bez šminke.

- Lagana, hidratantna hidratantna krema
- Prajmer
- Luminizirajuća podloga (ili lagana podloga)
- Korektor
- Uvijač trepavica
- Maskara
- Olovka za oči (ajlajner) u crnoj boji
- Bronzer
- Kremasto rumenilo
- Ruž za usne

Korak 1 - priprema kože

Priprema kože ključna je za dobijanje prirodnog minimalističkog izgleda šminke ili bilo kojeg izgleda. Pre nego što počnete, obavezno očistite, tonizirate i navlažite lice laganom hidratantnom kremom. Ključno je da pripremite svoju kožu prajmerom – a najbolja opcija bi bila da odaberete prajmer za sjaj. Ovo će vam dati ultra glatku podlogu i pomoći će vašem puderu da klizi. Takođe ćete imati supersvež, sjajan finiš.

Korak 2 - nanošenje pudera

Izaberite laganu podlogu ili nijansiranu hidratantnu kremu koja tačno odgovara vašem tonu kože. Ako vam se čini da ne možete da pronađete tačnu nijansu, pomešajte dve nijanse za besprekoran finiš. Koristite četku za da biste umešali proizvod. Trik da učinite da vaše lice izgleda kao da nema ništa na sebi jeste da se još malo utapkate puder. Zato odvojite malo vremena da to uradite detaljno.

Korak 3 - vreme je za korektor

Sledeći korak je da osvetlite oči i uklonite sve tamne mrlje ili crvenilo. Nacrtajte V-oblik ispod očiju – kao obrnuti trougao, i koristite četkicu za poliranje kako biste izgladili proizvod, sve dok ne vidite nikakve oštre linije ili mrlje. Zapamtite, mešanje je ključno!

Korak 4 - postavite šminku

Koristite puder za fiksiranje da biste podesili šminku, apsorbovali masnoću za celodnevnu kontrolu sjaja i održali prirodniji i univerzalniji izgled. Koristeći vatu ili četku za puder, uklonite višak pudera.

Korak 5 - svež makeup look i šminkanje očiju

Kada završite sa bazom, vreme je da se fokusirate svoje oči (na najsuptilniji mogući način.) Počnite tako što ćete uvijati trepavice pomoću visokokvalitetnog uvijača. Kada uvijete trepavice, vreme je za maskaru! Ako želite da povećate volumen i produžite svoje trepavice jednim proizvodom sloj maskare pravi je trik za ovaj izgled – i za gornje i za donje trepavice. Zatim koristite crnu olovku za oči da zategnete gornju liniju trepavica, da biste dali iluziju gušćih i tamnijih trepavica.

Takođe je odlična ideja da uredite obrve i dodate neku definiciju – ništa previše jer je sve u suptilnosti. Koristite puder za obrve da popunite retke delove obrva i nanesite ga tankom, ravnom četkom.

Korak 6 - zagrejte look bronzerom

Kada kažemo da je bronzani look, nemojte preterivati jer ovaj izgled se odnosi na jednostavnost. Koristite suptilni bronzer i lagano ga nanesite duž jagodica i linije kose da biste malo zagrejali lice. Možete koristiti prozirni ili kremasti bronzer da biste stvorili osunčani izgled i podignli svoj izgled na viši nivo.

Korak 7 - svež makeup look i rumenilo

Najprirodnije izgleda krem rumenilo bez ikakvog sjaja ili šljokica. Ima teksturu sličnu koži. Za efekat osvetljenja iznutra, koristite kremu za obraze i usne, koja vam daje savršenu, prozirnu boju. Koristite četkicu za rumenilo i nanesite malo na obraze, dobro izblendajte četkom za poliranje. Drugi način je da prstom nanesete malo na vrh nosa i donju bradu. Zatim ga prstima nežno zamaglite da biste dobili prirodan rumeni izgled.

Korak 8 - usne

Dodajte malo boje! Savršena boja usana je jedan od tajnih sastojaka zadivljujućeg izgleda šminke bez šminke. U zavisnosti od nijanse vašeg rumenila, postoji nekoliko načina na koje možete da idete – ako je vaše rumenilo koraljno ili svetlije ružičasto – umanjite ga prigušenom bojom za usne ili nijansiranim balzamom za usne. Izaberite nijansu koja je najbliža vašoj prirodnoj boji usana.

Izvor: Lepota i zdravlje
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još