Srbi nastavili proteste u Prilužju

PRILUŽJE, 16. avgusta 2011. (Beta) - Više desetina Srba iz kosovskog sela Prilužje nastavilo je u utorak da protestuje zbog izgradnje mosta kod tog sela, dok su lokalni Albanci nastavili da grade objekat.

Srbi strahuju da će izgradnja mosta povećati frekvenciju saobraćaja kroz selo iz susednih albanskih naselja, odnosno da će time biti ugrožena njihova bezbednost. U Prilužju živi oko 3.000 Srba.

Dok su Srbi protestovali zbog izgradnje mosta preko Sitnice, radnici firme "Rukoli" iz Srbice (Skenderaja) prešli su bagerom reku i počeli pripreme za gradnju mosta i na priluškoj obali.

Potpredsednik opštine Vučitrn koja radi u sistemu Vlade Srbije Milorad Stolić, rekao je za agenciju Beta da meštani ne mogu da spreče prelazak mašina preko reke, jer je tamo nepristupačan teren.

Predsednik seoskog odbora Dejan Kostić je na protestu najavio da će u utorak uveče biti osnovan krizni štab u čijem radu će učestvovati predstavnici svih firmi u selu, kao i po jedan član svih domaćinstava. Kostić je najavio da će za dan-dva stanovnici ponovo biti pozvani da se okupe i odluče o daljim potezima.

Pogledajte još