Sindikat putara najavio protest za četvrtak

BEOGRAD, 16. avgusta 2011. (Beta) - Sindikat putara Srbije najavio je za četvrtak protest ispred zgrade Predsednistva Srbije, pošto je odbio predlog banaka kojima Nibens grupa duguje i većinskog vlasnika Nibensa o reorganizaciji preduzeća za puteve (PZP) Kragujevac iz Nibens grupe.

Predsednica tog Sindikata Sonja Vukanović izrazila je nadu da će predsednik Srbije Boris Tadić do četvrtka razgovarati sa putarima i da neće biti potrebe da se radnici okupljaju.

"Neko očigledno stiti strane banke kojima Nibens grupa duguje", istakla je ona.

Vukanović je dodala da su radnicima Nibensa zarade isplaćene samo do aprila, a radnici Bačkaputa nisu primili zarade ni za april.

U sastavu Nibens grupe su preduzeća za puteve "Beograd", "Niš", "Kragujevac", "Vranje" i "Vojvodinaput-Bačkaput" iz Novog Sada. Računi preduzeća iz Nibens grupe blokirani su zbog dugova od oko 180 miliona evra. Banke, kojima Nibens grupa duguje oko 130 miliona evra, nedavno su se dogovorile da restrukturiraju ta preduzeća i obećale da će biti odblokirani računi putarskih firmi.

Vlasnik Nibens grupe Milo Djurašković je u maju uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja i izvlačenja 32 miliona evra iz Fabrike maziva iz Krusevca, koju je kupio u privatizaciji.

Pogledajte još