SVET OSTAO BEZ NAJSTARIJE ŽENE: Časna sestra Andre preminula u 118. godini

Francuskinja sestra Andre koja je od aprila 2022. priznata kao najstarija žena na svetu za koju se zna, umrla je u snu u domu za stare u Tulonu na jugu Francuske, rekao je za "Frans pres" portparol doma. Ona je umrla u 2.00 posle ponoći, rekao je on.

Nikakvo zvanično telo ne određuje nazive da je neko najstarija osoba na svetu, ali stručnjaci se slažu da je sestra Andre do sada bila najstarija živa osoba čiji je rodni list proveren.

Ginisova knjiga rekorda takođe joj je priznala da drži taj rekord 25. aprila, posle smrti Japanke Kane Tanake sa 119 godina.

Već više godina ona nije krila zamor i želju da se "izvuče iz ove stvari". Ali, kako je rekla u razgovoru za "Frans pres" 2022. godine, "dobri Bog me ne čuje".

Kretala se u kolicima, slepa sestra Andre, rođena kao Lusil Randon 11. februara 1904. u Alesu na jugu Francuske žalila je što je izgubila deo svojih fizičkih sposobnosti.

- Kažu rad ubija a meni je rad činio da živim, radila sam do 108. godine - rekla je ona u aprilu 2022. kada je proglašena za najstariju ženu na svetu, pošto je prethodno bila najstarija Francuskinja, a zatim Evropljanka.

Izvor: Beta
Foto: Sky News Australia - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još