Švedska nije pobedila u 2006. godini

FRANKFURT (Beta-Rojters) - Nerešen rezultat koji je reprezentacija Švedske ostvarila na Svetskom prvenstvu protiv Trinidada i Tobaga dodatno je otežao položaj te ekipe koja ove
godine nijednom nije pobedila.
Reprezentacija Švedske je od početka godine postigla samo dva gola na svim utakmicama koje je odigrala, uključujući i meč Grupe B, protiv Trinidada i Tobaga na Svetskom prvenstvu.
Ekipa s Kariba, kojoj niko nije davao velike šanse protiv Švedske, ostala je sa deset igrača početkom drugog poluvremena, ali je ipak onemogućila Šveđane da dođu do pobede, pre svega dobrim, odbranama veterana među stativama Šake Hislopa.
"Početak Svetskog prvenstva za Švedsku je jedna velika noćna mora", piše Johan Esk, vodeći sportski kolumnista švedskog dnevnog lista "Dajens Nieter".
Selektor Švedske, Lars Lagerbak, nalazi se pod velikim pritiskom javnosti jer ne uspeva da pronađe pobednički tim, iako igrači Švedske veoma uspešno nastupaju za vodeće evropske fudbalske klubove kao što su Juventus, Barselona i Arsenal.
Švedska, kojoj nakon lošeg početka prvenstva preti ispadanje nakon takmičenja po grupama, narednu utakmicu igra protiv Paragvaja u Berlinu, 15. juna.
"Moramo da pobedimo naredni meč. Problem je u tome što i Paragvaj mora da pobedi", kazao je defanzivac Švedske Erik Edman.
Paragvaj je izgubio prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu protiv Engleske 1:0, zbog čega se očekuje da reprezentativci te zemlje zaigraju na pobedu protiv Šveđana.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.