Srbija izgubila od Hrvatske

U prvoj četvrtini najbolji košarkaši Srbije uglavnom su imali prednost od nekoliko koševa, ali je naš tim rano ušao u bonus, pa su Hrvati serijom slobodnih bacanja uspeli da preokrenu rezultat.

Reprezentacija Srbije najslabije je odigrala drugu četvrtinu, kada je Hrvatska u 16. minutu stekla prednost od sedam poena. Izabranici Dušana Ivkovića napravili su neuobičajeno veliki broj grešaka, a promašili su i dosta slobodnih bacanja, pa su Hrvati na odmor otišli sa solidnom prednošću od osam koševa.

Početkom treće četvrtine selekcija Srbije je zaigrala malo bolje i u 23. minutu prednost Hrvatske svedena je na dva poena, ali je usledio novi pad u igri i u 33. minutu zaostajali smo čitavih 16 koševa (69:53).

Hrvati ovog puta nisu napravili grešku kao na turniru u Ljubljani pre dve sedmice, kad su u poslednjih pet minuta prokockali prednost od deset poena, i lako su priveli utakmicu kraju.

Selektor Ivković ocenio je da je ovo bila najslabija igra selekcije Srbije u pripemama za prvenstvo Evrope.

"U ovoj seriji od sedam utakmica, ovo je bila sigurno najslabija igra reprezentacije Srbije. Poraz je bio potpuno zaslužen. Imali smo slabu kontrolu igre, o čemu govori podatak da smo spali na samo 11 asistencija za 40 minuta, a dosadašnji prosek nam je bio oko 20. U prvom poluvremenu smo zabeležili samo četiri asistencije, naspram čak 16 izgubljenih lopti, što je daleko od prihvatljivog odnosa ta dva elementa igre. Kompletan nedostatak koncentracije ogleda se i u podatku da smo promašili čak 12 slobodnih bacanja i imali samo 50 odsto uspešnosti sa linije penala", rekao je Ivković.

U drugom kolu predolimpijskog turnira reprezentacija Srbije u sredu od 16,30 časova igra protiv selekcije Kine.

Srbija: Teodosić 18, Tepić 6, Rašić 8, Paunić, Marković 5, Tripković 5, Kešelj 3, Krstić 10, Perović 2, Mačvan 10, Savanović 4, Marjanović.

Hrvatska: Tomić 11, Car, Markota 2, Popović 5, Bogdanović 5, Stipčević 6, Tomas 10, Drejper 12, Simon 17, Zorić 1, Andrić 9, Barać 5.

(FoNet)

Pogledajte još