Fudbaleri Rena stižu u Beograd

Oni će u 18.15 na stadionu Crvene Zvezde održati prvi trening u Beogradu.

Ekipa Rena dolazi u Srbiju bez poraza ove sezone, sa učinkom od tri pobede i jednim remijem.

Posle lakog prolaska gruzijskog Metalurgija u prethodnom kolu ukupnim rezultatom 7:2, Ren je uspešno počeo i takmičenje u francuskoj ligi - pobedom nad Dižonom od 5:1 i remijem sa skupo plaćenim Pari Sen Žermenom 1:1.

Francuski tim je obezbedio učešće u kvalifikacijama za evropsko takmičenje snažnom i čvrstom igrom odbrane koja je prošle sezone bila najuspešnija u ligi.

Čelnici Rena tokom leta insistirali su na ofanzivnijoj igri i uspeli da u prelaznom roku stvore tim koji pobeđuje na takav način. Ren je u prethodne četiri utakmice postigao 13 golova.

Osnov poslednje linije tima iz Bretanje, ispred golmana Benoe Kostila, čine igrači koji su i prošle sezone nosili dres Rena - Romen Danze, Kevin Teofil-Katren, uz iskusnog Kadera Manjana i Žan-Armela Kana-Bijika. Francuski mediji navode, međutim, da je promena stila igre donekle poremetila zadnju liniju Rena.

Taktika Zvezdinog protivnika zasniva se na igri 21-godišnjeg francuskog reprezentativca, zadnjeg veznog Jana Mvile, koji može pođednako dobro da ometa igru protivnika i da kreira napade svog tima
sa centra igrališta.

Pored Mvile u veznom redu Rena igraće glavni kreator igre i asistent Rena - Žilijen Fere.

Trener Francuza Frederik Antoneti na pripremnim i uvodnim utakmicama tokom leta insistirao je da Ren igra sa tri napadača, a to su najčešće bili Žonatan Pitroipa, Razak Bukari i Jasin Brahimi, koji
u četvrtak neće igrati zbog povrede, pa se očekuje da ga zameni Kolumbijac Viktor-Ugo Montanjo u sredini.

Kao najopasniji napadač Zvezdinog rivala trenutno se ističe Žonatan Pitroapa, letošnje pojačanje iz nemačkog Hamburga, koji je u prve četiri zvanične utakmice ove sezone postigao tri gola.

Ostaje pitanje kako će francuska ekipa reagovati na za njih neuobičajeno glasnu i aktivnu publiku, s tim što crveno-belima nadu u slučaju negativnog rezultata može pružiti i činjenica da Ren nije zabeležio prvenstvenu pobedu na svom terenu od 26. februara i meča sa Lansom.

Zvezdin sutrašnji rival je od tada na svom stadionu "Rut de Lorijen" četiri prvenstvena meča odigrao nerešeno, a tri izgubio.

Beta

Pogledajte još