Veliki broj dece svih uzrasta posetio festival "Božićno seoce na Ušću"

Gradska manifestacija "Beogradska zima 2022/23" održava se po sedmi put, ovog puta pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Grada Beograda. Za sve stanovnike i posetioce glavnog gradа u toku je događaj pod nazivom "Božićno seoce na Ušću" koji će se realizovati od 06. do 31. januara 2023. godine u Skejt-parku Ušće.

U okviru manifestacije je instalirano centralno klizalište u Parku "Ušće" gde je kako klizanje tako i kompletna oprema u potpunosti besplatna. Oko klizališta u postavljenim kućicama posetioci mogu da uživaju u tradicionalnim festivalskim đakonijama, kao i onim koje najviše volimo zimi poput tople čokolade ili odžak kolača. Pored toga, na bokovima kućica, mogu i da pogledaju izložbu "Proslava Božića i Nove godine u starom Beogradu" i tako se podsete i vide kako su se nekada proslavljali praznici.

S obzirom na raspust i draž koju zima nosi za naše najmlađe, posebno nam je važno da što veći broj njih dođe i uživa u svemu dostupnom na festivalu. Svaki dan vidimo kako stotine dece svih uzrasta uživa u svim blagodetima ovog festivala. Juče smo imali i pravu poslasticu, priliku da se družimo sa divnim mališanima iz predškolske ustanove Trešnjober.

Uživali smo u sunčanom danu pored Ušća i punog srca slušali dečiji smeh i sva pitanja koja su imali za nas. Učimo od njih kao što i oni uče od nas. Nijedna igra nije bila komplikovana ili teška, sa radošću su se igrali sa nama i uspešno prevazilazili sve izazove koje smo ispred njih postavili.

Organizovali smo takmičarsku igru za decu "Egg & Spoon Race". Pravila su mališanima dobro poznata i oni su sjajno pokazali svoju brzinu, spretnost i koncentraciju.

Svaki put kad je organizujemo, iznova se uverimo da je jedna od omiljenih aktivacija na svim dečijim manifestacijama upravo "face painting" koji smo uspešno i na festivalu "Božićno seoce na Ušću" organizovali. Obradovali smo svoje mališane i na njihovom licima našli su se šareni cvetići, leptirići, likovi iz crtaća ili opasne životinje. Njihova mašta nema granice.

S obzirom na veliki otvoreni prostor u ovom parku koji je zahvalan za sve dečije igrarije, nisu izostale ni igre poput ledenog voza, ćoravih baka i različitih trka jer kad smo krenuli, bilo je teško zaustaviti se.

Naravno, za kraj lepih aktivacija, pripremili smo i slatke poslastice za pobednike i učesnike jer na kraju je svima nama bitno da se deca igraju i uživaju u svemu što festival pruža.

Do kraja festivala ima još malo vremena i pozivano sve naše sugrađane i posetioce da dođu na festival i uživaju u prazničnoj atmosferi do kraja januara.

Pogledajte još