Zvezda bez kalkulisanja protiv Rena

"Igraćemo otvoreno i probaćemo da uspostavimo dominaciju. Moja filozofija fudbala je da napadamo. Drugačije ne mogu da postavim ekipu", kazao je Prosinečki novinarima na stadionu Zvezde.

Prosinečki je ocenio da poraz beogradskog kluba u prvom kolu Super lige Srbije, prošle nedelje u Subotici od Spartaka sa 2:0, nije uticao da njegovi igrači "zaborave da igraju fudbal".

"Verujem da ekipa ima samopouzdanje. Bez obzira na poraz od Spartaka, nismo zaboravili kako se igra fudbal. Daćemo sve od sebe protiv Rena i bićemo zadovoljni i sa minimalnom pobedom"
, rekao je Zvezdin trener.

Ekipa Rena prošle sezone je zauzela šesto mesto u prvenstvu Francuske, a Prosinečki smatra da to znači da "oni nisu bauk i neko ko ne može da se pobedi".

"Ako se desi nešto što nismo planirali, kao što je poraz, to neće biti smak sveta. Bitno je da svi damo maksimum svojih mogućnosti", dodao je Prosinečki.

Zvezdin strateg naveo je da je zajedno sa stručnim štabom "puno analizirao" prethodne tri utakmice Rena i da bi "trebalo da se zna sve o njima".

On je kazao da će posle popodnevnog treninga tačno znati koji tim će od prvog minuta izaći na teren, ali da u startnoj postavi neće biti Evandra, dok Li Adi nije u konkurenciji igrača za ovu utakmicu.

"Srđan Mijailović mi se žalio na probleme sa leđima, tako da još nije sigurno da li će igrati. Evandro bi mogao da uđe ako bude bilo potrebe za tim, dok Adi još nije sto odsto spreman", dodao je Prosinečki.

Fudbaler sredine terena Miloš Dimitrijević, koji je od 2004. Do 2010. godine igrao za Nant i Grenobl, kazao je da su igrači Zvezde "zaboravili Suboticu" i da će "dati sve od sebe" da pobede Ren.

"Bitno je da ne primimo gol. Dovoljno je da bude i 1:0 za nas"
, ocenio je Dimitrijević.

U Zvezdi očekuju da sutra bude pun stadion, pa je portparol kluba Marko Nikolovski apelovao na navijače da ne koriste pirotehnička sredstva kako klub ne bi plaćao kaznu Evropskoj fudbalskoj
organizaciji (UEFA).

"Niti imamo para za plaćanje kazni, niti želimo da igramo bez navijača", kazao je Nikolovski.

Beta

Pogledajte još