Film sa Kejt Bozvort u Dovilu

LOS ANDJELES, 17. avgusta 2011. (Beta) - Film sa Kejt Bozvort "Another Happy Day" i "Trust" sa Klajvom Ovenom, uvršteni su medju 14 ostvarenja takmičarske selekcije 37. festivala američkog filma u francuskom gradu Dovilu, preneo je u sredu dnevnik Varajeti.

U takmičarskoj selekciji smotre koja će na obali Normandije trajati od 2. do 11. septembra, su i psihološka drama "Take Shelter" Džefa Nikolsa, film "Terri" sa Džonom Si Rajlijem, "Another Earth" Majka Kahila i film "Deta c h ment" Tonija Keja.

Pretendenti na nagrade su i film "Return" Lise Džonson, "All She Can" u režiji Ejmi Vendel, "The Dynamiter" Metjua Gordona i drama "Circumstance" Merijam Kešavarz. Medju 14 takmičarskih ostvarenja su i "Ješ + Moš" Kleja Džetera, "On the Ice" Endrua Okpihe Maklina, "Without" Marka Džeksona i "Yelling to the Sky" Viktorije Mahoni.

Novoosnovanu nagradu Novi Holivud dobiće Džesika Častejn i Rajan Gozling, koji su proglašeni za američke filmske zvezde u usponu, rekao je čelnik festivala u Dovilu Brino Bard.

Pogledajte još