Srbija ubedljiva protiv Kine

Zbog lakše bolesti selektora našeg tima Dušana Ivkovića, ekipu je vodio njegov pomoćnik Aleksandar Kesar, koji je odlučio da danas odmara Duška Savanovića i Stefana Markovića.

Kina je bolje počela utakmicu i povela 13:9 posle dve pogođene trojke. Reprezentativci Srbije brzo su se
konsolidovali, pronašli pravi ritam i preko raspoloženog Miloša Teodisića, koji je u prvih 12. minuta postigao devet poena, došli u vođstvo 25:18.

Kinezi su pružali solidan otpor do kraja prvog poluvremena, koje je ipak završeno dvocifrenom prednošću naših najboljih košarkaša - 41:31.

Nastavak igre protekao je u potpunoj dominaciji reprezentacije Srbije. Velikim brojem kontranapada i lakim poenima ispod samog koša, koje su uglavnom realizovali kapiten Nenad Krstić i Milan Mačvan, prednost Srbije je u finišu trećeg perioda iznosila 21 poen.

"Posle poraza od Hrvatske dogovorili smo se da odigramo maksimalno angažovano i koncentrisano svih 40 minuta. Igrači su dogovor u potpunosti ispoštovali do poslednje sekunde, što je rezultiralo ubedljivom pobedom. Veoma je važno da smo pokazali jak timski duh i da je ekipe na pravi način odreagovala posle poraza na startu turnira od Hrvatske", rekao je posle utakmice Kesar.

U trećem kolu predolimpijskog turnira u Londonu reprezentacija Srbije sutra od 21,30 časova igra protiv Velike Britanije.

Srbija: Teodosić 19, Tepić 11, Rašić 7, Paunić 5, Tripković 10, Kešelj 2, Krstić 13, Perović 3, Mačvan 11, Marjanović 2, Bjelica 4, Milosavljević.

Kina: K. Zeng 8, S. Vang, Sun 2, Z. Zeng, Ji 20, Ju, Su 1, Z. Vang, Bo Zeng 8, Li 6, Ksi 3.

(FoNet)

Pogledajte još