DEČAK GENIJE: Trogodišnjak postao najmlađi britanski član Mense

Trogodišnji dečak genije, koji je sa dve godine naučio da čita, postao je najmlađi britanski član Mense.

Tedi Hobs, koji je začet vantelesnom oplodnjom, primljen je u ovu elitnu organizaciju sa nepune četiri godine, nakon što mu je rezultat IQ testa bio 139.

Roditelji kažu da Tedi pokazuje slabu zainteresovanost za televiziju i igrice.

- Kada mi je prijateljica bila u poseti, počela je da speluje reč kolač, slovo po slovo. Druga deca nisu razumela o čemu je reč, ali Tedi jeste. Njemu ništa ne može da promakne, sve sluša i prati. Seća se o čemu smo pričali na Božić prošle godine - kaže Bet Hobs.

Kada su mu roditelji kupili tablet, on ga nije koristio za igrice, već je pomoću aplikacija učio jezike.

- Pomoću aplikacija je naučio da broji do 100 na sedam jezika. Među njima je i mandarinski jezik - kaže ponosna majka.

Iako su svesni njegovog intelekta, roditelji kažu da ne žele da se on uobrazi zbog toga i razvije kompleks više vrednosti.

- Njegovi vršnjaci čitaju nekoliko reči, a on može da pročita knjigu "Hari Poter". Jednom sam u vrtiću rekla vaspitačicama da mislim da moj sin ume da čita, ali mi u početku nisu verovale. Međutim, nakon nekog vremena vaspitačica me je pozvala i rekla mi da sam u pravu - dodala je majka.

Podsetimo, Mensa test se sastoji od dva IQ testa. Svako ko je stariji od deset i po godina može da polaže test, ali se prilikom merenja rezultata u obzir uzimaju i godine ispitanika.

Izvor: Telegraf
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još