Đoković: Sve je bilo dobro osim servisa

"Sporo sam počeo meč i nisam baš najsjanije servirao danas, ali mislim da je ostalo bilo sasvim dobro. Nisam imao mnogo neiznuđenih grešaka sa osnovne linije, vraćao sam tačno mnogo lopti. Mislim da je bilo dobro za prvi meč na turniru", rekao je Đoković novinarima posle pobede nad Rajanom Herisonom od 6:2, 6:3.

Amerikanac je na početku meča oduzeo servis Đokoviću, a srpski reprezentativac rekao je da će mu trebati vremena da se navikne na uslove u Sinsinatiju. On je u nedelju osvojio Masters u Montrealu I rekao je da su uslovi drugačiji.

"Potpuno su drugačiji uslovi i moram da se naviknem na to. Drugačije je ovde nego u Montrealu, brža je podloga, loptica leti brže i teže se kontroliše. Za sada mogu da kažem da mi se više sviđa podloga od prošle nedelje", rekao je Đoković.

Srpskom teniseru trebala su samo 73 minuta da pobedi 19-godišnjeg Herisona, a za to vreme imao je tri asa i 73 odsto ubačenih prvih servisa.

Istorijska pobeda

Ovom pobedom Đoković je ušao u istoriju tenisa, jer je skorom od 54 pobede i jednim porazom izjednačio najbolji rezultat u jednoj sezoni koji je 1984. godine postavio Amerikanac Džon Mekinro.

On je novinarima objasnio da je jedan od razloga sjajne serije ove godine, u kojoj ima 54 pobede i jedan poraz, to što nikada ne potcenjuje protivnike, bez obzira da li dolaze iz prvih 10 na ATP listi ili su do glavnog žreba došli putem kvalifikacija.

"Uvek sam motivisan. Svaki put kada izađem na teren, želim da pobedom. To me tera da idem dalje. Postoji nekoliko turnira na kojima želim da igram dobro u sledećih nekoliko meseci, a Otvoreno prvenstvo SAD je jedan od njih", rekao je Đoković.

Beta

Pogledajte još