Beer Fest - prvi dan

Biće ovo napad na „milionče“ kad se podvuče crta i počnje sabiranje od srede do nedelje.

Najraznovrsniji i najpopularniji pivski brendovi, „stadionski“ slatkiši, dolina roštilja, ringišpil, akcija „Biram da recikliram“... sve je to Beer Fest i nije bilo razloga da se išta izostavi i ove, devete godine postojanja. A narod...narod je jedva dočekao da kalendar u avgustu dođe do broja 17. Energija višemesečnog iščekivanja ekspresno je eksplodirala na festivalu koji, i bukvalno i u prenesenom smislu, diže veliku prašinu.

Šinobusi, pa Vasil Hadžimanov, pa Elvis J. Kurtović sa repertoarom Zabranjenog pusenja kao okosnicom programa – taman da temperatura, protivno zakonima prirode, raste uz zalazak sunca. Manga, prošlogodišnji predstavnici Turske na Pesmi Evrovizije, tipičan su rok bend sa tih prostora što na prostorima našim i dalje deluje sveže i egzotično a narednih sat vremena, uz raspevanu Ivanu i Negativ, proteklo je baš brzo.

Nenajavljena, mlada grupa iz Novog Sada „Čika Jova i Zmajevi“ imala je tu čast da binu podeli sa slavnim gitaristom Vidojom Božinovićem Džindžerom a ubrzo se i ostatak Riblje čorbe pojavio na sceni. Prošlogodišnji debitanti, kad je Beer Fest u pitanju, odsvirali su, što se tiče repertoara, predvidivih 90 minuta a najemotivnija je bila „Poslednja pesma o tebi“. Posvećena je, ovoga puta, onima koji su, između ostalog, i na Beer Festu ostavili lep trag a odnedavno više nisu sa nama - Delči i Luisu.

Dosta ljudi se sa poslednjim taktom „Anđela“ zaputilo ka kućama ali je ostalo dovoljno njih da uz Marky Ramone-a i uglas pevanje „I Wanna Be Sedated“, „Pet Cemetary“, „Have You Ever Seen the Rain“ napravi odličnu pank završnicu prve noći. Jednako dobri nastavci slede, iskust

Pogledajte još