Zvezda "zelena" za Evropu!

Pred skoro 55.000 navijača, crveno-beli su u utakmicu ušli veoma angažovano i ambiciozno. Francuski fudbaleri bili su impresionirani atmosferom i u prvih dvadesetak minuta imali su dosta problema da zaustave napade Crvene zvezde.

Velika incijativa domaćina krunisana je u 17. minutu, kada je Manžan u svom šesnaestercu igrao rukom, a arbitar dosudio jedanaesterac, koji je Kadu sigurno realizovao.

Tek posle primljenog gola, fudbaleri Rena su ambicioznije krenuli prema golu Bajkovića. U dva-tri navrata su opasno zapretili, da bi u 42. minutu demonstrirali svoje najjače oružje - kontranapad. Posle izvanredne asistencije Dalme, Pitroipa je izbio sam ispred golmana Crvene zvezde i rutinski ga savladao.

U drugom poluvremenu Ren je bio dosta opasniji nego u prvih 45 minuta. Francuzi su odbranu postavili dosta visoko, gotovo na centru, i fudbaleri Crvene zvezde nisu se najbolje snašli.

Odluka je pala u 75. minutu, kada je Montanja iskoristio loše postavljanje odbrambenih igrača crveno-belih. Ostao je sam na ivici šesnaesterca, niko nije izašao u blok, nesmetano je šutirao i pogodio nebranjeni ugao gola Crvene zvezde.

Do kraja susreta Crvena zvezda je krenula u stihijske napade i imala je nekoliko poluprilika, ali je mogla da
primi i treći pogodak, kada je u odličnoj šansi još jednom Montanja.

Revanš je na programu narednog četvrtka u Francuskoj.

Crvena zvezda: Bajković, Mikić, Ćosić, Vilotić, Tošić, Kovačević, Kadu, Dimitrijević, Lazović, Borha, Kaluđerović.

Ren: Kostil, Danze, Mavinga, Boje, Mangan, Tetej, Pažo, Dalma, Fere, Bukari, Pitroipa.

(FoNet)

Pogledajte još