IZBEGAVAJTE IH: Koji komadi nakita kvare vaš stil?

Nakit je jedan od glavnih detalja koji bi trebalo da dopriese vašem izgledu. Međutim, treba znati izabrati.

Jedan od glavnih detalja koji bi trebalo da dopriese vašem izgledu je nakit. Međutim, treba znati izabrati. Rezultat vrlo lako može biti upitan. Prvo, boje metala na našem autfitu treba da se slažu, dakle ili zlato ili srebro. Zatim, pratite kakvi komadi su vam potrebni. Na primer, na vrat koji je prekriven odećom ne bi trebalo stavljati i priveske. Suprotno tome, otvoren dekolte traži da bude naglašen svetlucavim detaljem.

Kada se bira savršen nakit, treba se potruditi da se izbegnu greške. Dovoljan je jedan nakit viška da se pokvari vaš celokupan autfit.

Narukvica sa koncem

Ovu narukvicu kao nakit najčešće biraju mlade devojke. O osobi koja ih nosi, govori da su romantici. Međutim, uprkos tome što su minimalizam i urednost poželjni, ovaj komad nakita je previše jednostavan. Ovakva narukvica neće uspeti da naglasi vaš izgled i učini da sijate. Umesto ovog tipa narukvice, odaberite narukvicu od srebra ili zlata koja može biti ukrašena svetlucavim kamenčićima. Ovakav nakit može se nositi i na poslu, ali i na sastanku ili u izlasku.

Viseće ogrlice

Viseće ogrlice su se najviše nosile početkom 2000-tih. Tada, to je bio jedan od najmodernijih nakita. Međutim, vreme je prošlo, trendovi su se menjali. Ovu ogrlicu biste trebali zameniti nekim modernim nakitom. Na primer, pogledate lančiće za telo koji se u elegantnim prilikama mogu nositi ispod sakoa na golom telu.

Dečiji nakit

U periodu kada je počela pandemija, 2020. godine dečiji nakit je odjednom postao popularan. Zatvoreni u svojim domovima, uzimali smo sve što smo imali pri ruci, pa smo uzimali perle, zatim pravili prstenje, nizali kuglice na konac itd. Od tada prošlo je već tri godine, a neke poznate ličnosti još uvek nose svoj dečiji nakit. Sviđalo vam se to ili ne, istina je da ovi proizvodi nakita ostavljaju utisak jeftinog. Umesto detalja ove vrste, pogledajte perle koje se tek vraćaju u modu.

Komplet prstenja

Komplet prstenja koji sadrži prsten za svaki prst podseća na boho stil. Pre pet godina, ovakve komplete nosili smo sa velikom ljubavlju. Ukrašeni na različite načine, svi smo voleli da nosimo ovaj nakit. Zašto ove komplete treba izbegavati? Zato što se sada više ceni minimalizam. Iz tog razloga, preporučujemo vam da izaberete poneki prsten za obe ruke. Najpopularnije prstenje trenutno je ono sa ukrasima od kamenja.

Kompleti nakita

Nosile su ih naše bake u svojoj mladosti. Različitih oblika i ukrasa, jedan detalj su kombinovale sa drugim ukrasima istog stila. Ove godine ovakvi detalji nisu moderni. Bolje je isprobati kombinaciju sa teksturama i smisliti samostalno kombinaciju omiljenog nakita. Pokušajte sami da odaberete prstenje i ogrlicu. Bićete iznenađeni transformacijom.

Detalji sa veštačkim kamenjem

Jeftin nakit primećuje se izdaleka. Ukoliko veštačko kamenje nosite na velikim detaljima kao što su viseće minđuše i prstenje, time možete da uništite svoj autfit. Preporuka je da izaberete srebrni ili zlatni nakit sa sitnim kamenčićima koji će vam sigurno pristajati. Ovakvi komadi nakita deluju skupo i ženstveno.

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još