JJ pobedila Frančesku Skjavone

U jednom od boljih mečeva koje je odigrala u ovoj sezoni, Jelena Janković je u većem delu susreta nadigrala osmu teniserku sveta i zasluženo je ušla u završnicu turnira. Da krajem drugog seta nije imala period izuzetno loše igre, meč je mogla da završi mnogo brže od dva sata i 38 minuta, koliko je trajao.

Duel protiv italijanske teniserke Janković je počela furiozno, jer je posle samo petnaestak minuta vodila 4:0.

Tada je došlo do pada u njenoj igri i Frančeska Skjavone je uspela da vrati oba brejka i smanji na 4:3, ali je sve dileme oko pobednika seta srpska teniserka razrešila u osmom gemu, kada je protivnici treći put oduzela servis.

U drugom setu Janković je rano napravila brejk, koji je uspešno čuvala sve do desetog gema, kada je kod vođstva od

5:4 servirala za meč. Tada je ponovo izgubila koncentraciju i dozvolila Italijanski da napravi peokret i serijom od 4:0 izjednači rezultat.

Treći set potpuno je pripao srpskoj teniserki. Janković je kao na početku meča krenula silovito, napravila dva brejka i povela 5:1, nakon čega je Skjavone uspela još jednom da se vrati u meč i smanji na 5:4, ali ne i da napravi još jedan preokret.

Ovom pobedom, Janković je nadmašila prošlogodišnji rezultat, kada je ispala u trećem kolu, i zaradila je 100 poena za WA listu.

Za ulazak u polufinale, Janković će u petak igrati protiv Kineskinje Šuai Peng, koju je u osam dosadašnjih međusobnih susreta pobeđivala šest puta. Razloga za oprez, međutim, ima, jer je Peng dobila poslednja dva meča.

(FoNet)

Pogledajte još