SADA IMAM NAJVAŽNIJI POSAO KOME SAM MAKSIMALNO POSVEĆENA: Marija Egelja iskreno o odgajanju sina Alekse i povratku na male ekrane

Iako nedostaje mnogobrojnim gledaocima koji je s nestrpljenjem iščekuju, voditeljka Marija Egelja ne žuri da se vrati poslu. Njeni prioriteti su se promenili.

Nedavno ste na svet donela sina Aleksu. Kakav je osećaj postati mama po prvi put?

- Najdivniji osećaj na svetu. Držati tako čisto, malo, božansko biće u rukama, pruža osećaj neopisive radosti. Najveća ljubav na svetu i osećaj koji, naravno, samo mame razumeju.

Da li možete da otkrijete koja je bila razlika između onoga što ste slušali od mama, baka, tetki, strina i onoga što ste zaista doživeli tokom trudnoće i nakon porođaja?

- Svi pričaju iz svog ugla i iskustva su drugačija, ali je svim osećaj isti, verujem, najlepši na svetu. Nisam mnogo slušala i guglala, već sam se prepustila trudnoći, koja je bila potpuno normalna, zdrava i lagana. Tako sam se i ja osećala, verujem da sam donekle i prizvala to. Porođaj mi je ostalo u lepom i bezbolnom sećanju, smatram da buduće majke treba da se osećaju sigurno, bezbrižno i sve će proći u najboljem redu. Kada se beba rodi onda tek slede najlepši dani, koji nisu tako lagani, ali su svakako lepi.

Da li ste se muž i vi podelili oko nekih poslova nakon što se Aleksa rodiio? Ako jeste, možete li da nam opišete kako sada izgleda vaša dnevna rutina u kući?

- Aleksa nam je samo dao motivaciju više u svemu što radimo, ništa nam nije teško. Ranije sam mislila kako ću sve postizati uz bebu, ali kada se naviknete i uđete u štos sve je lakše. Umorni ste, ali ga ta ispunjenost nadvladava. Kućne poslove obavljamo lagano.

S obzirom na to da je ovo bio prvi doček Nove godine i Božića u proširenom sastavu verujemo da je atmosfera bila posebna. Kako ste proveli prve praznike sa Aleksom?

- Aleksa je naravno ulepšao ove, a verujem i naredne praznike. On je sada omiljeni član porodice i svojim osmehom nam ulepšava praznike, a i sve druge dane.

Nedostaje li vam posao? Kada vas opet možemo videti na malim ekranima?

- Ovog januara je 15 godina kako sam TV lice najgledanije medijske kuće u regionu. Mislim da je red da posle toliko vremena, odmorim i ja malo. Svi su mi na televiziji pružili podršku, jer imam najlepši razlog za odsustvo sa posla. Često pročitam poruke gledalaca na društvenim mrežama, kažu da im nedostajem, ali beba je sada prioritet i neću žuriti sa povratkom. Sada imam najvažniji posao pred sobom kome se treba posvetiti maksimalno – posao mame.

Izvor: Mojapraktika.com
Foto: marija.egelja/Instagram

Pogledajte još