Portugalci znaju da moraju bolje

KELN (Beta) - Fudbaler Portugala Pauleta, strelac gola za pobedu nad Angolom, ocenio je da njegov tim mora da poboljša igru i da u nastavku Svetskog prvenstva u Nemačkoj pruži znatno bolje partije nego u prvoj utakmici sa Angolom.
Portugal je u nedelju uveče pobedio Angolu sa 1:0, u utakmici prvog kola Grupe D.
"To je bio naš prvi meč na ovom takmičenju, a prva utakmica je uvek teška. Važno je da smo osvojili tri boda protiv Angole, koja je zaista igrala dobro", rekao je Pauleta. "Moramo da poboljšamo igru, to je jasno", dodao je kapiten Portugala Luis Figo, koji je proglašen za najboljeg igrača utakmice. "Mogli smo da igramo malo bolje, ali smo se zadovoljili rezultatom". "Naš plan je bio da osvojimo tri boda, tako da je 1:0 dobro kao i 5:0. Ako pobedimo u narednoj utakmici Iran, tim koji je izgubio (od Meksika), onda mi idemo dalje, a oni ispadaju", kazao je Figo.
Selektor Portugala, Luis Felipe Skolari ocenio je da je meč sa Angolom bio veoma težak. "Rani pogodak smirio nas je, a mogli smo da postignemo još tri, četiri gola. Medjutim, u drugom poluvremnu Angola je igrala bolje i čak u nekim trenucima bila bolja od nas".
Skolari je rekao da je glavni cilj njegovog tima bio da pobedi.
"Nijedna utakmica nije na ovom SP bila laka. Tako je to na SP. Ali, mi imamo tri boda, i sada idemo dalje", dodao je trener koji je 2002. godine sa Brazilom osvojio titulu na Mondijalu u Japanu i Južnoj Koreji.
"Ukupno, Portugal je zaslužio pobedu", ocenio je selektor Angole Luiš Oliveira Gonkalveš. "Ali, i mi smo igrali dobar fudbal. Otežali smo Portugalcima. Nisu lako došli do bodova".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.