Francuski mediji: Pakao Marakane nedovoljan za pobedu

Francuski sportski list L' Equipe preneo je da su se fudbaleri Rena susreli "sa paklom Marakane" u prvih pola sata meča i da je bučna atmosfera najvećeg stadiona u Srbiji uticala na Renove fudbaleri da ne počnu meč kako bi trebalo.

Zvezda je povela sa 1:0, ali je Ren preokrenuo rezultat i slavio sa 2:1.

"Bilo je najavljeno da će se Ren susresti sa paklom i to se i desilo... Bretonci, verovatno impresionirani atmosferom, nisu uspeli da 'uđu u meč' u početnom periodu utakmice. Tim iz Beograda je to iskoristio. Inspirisaniji, nadahnutiji, Srbi su ubrzo konkretizovali dominaciju kroz opravdano dosuđen penal koji je realizovao Kadu", piše Ekip.

Izveštač lista je ocenio da bi Ren trebalo da prođe u grupnu fazu Lige Evropa, osim ako se na stadionu "Rut de Lorijen" narednog četvrtka ne dogodi "katastrofa".

Pariski fudbalski magazin "Frans futbal" naslovio je izveštaj o sinoćnoj utakmici sa "Nije gotovo", ali je u tekstu zaključio da je Ren pred revanš u "idealnoj poziciji".

"Trener Rena pohvalio je ponašanje svoje ekipe u prvom meču baraža za Ligu Evrope u Beogradu. Posrćući i doživljujući teškoće u početku, njegovi igrači su uspeli da reaguju, pobede i dođu u idealnu poziciju uoči revanša", piše list.

Lokalni dnevni list iz Bretanje "Uest-Frans" ocenio je utakmicu Rena u Beogradu kao "veoma dobru".

"Bilo je jasno pre početka utakmice da će Ren biti pod pritiskom. Početak utakmice je to i potvrdio. Srbi su primorali igrače Rena da se pregrupišu u trideset metara od odbrane. Vezni red se grčevito borio da obuzda 'crveno-bele' talase", opisao je list početnu fazu meča.

(old_image)

Novinar tog lista ocenio je da su Zvezdini igrači u nastavku meča pritiskali Renovu odbranu, ali nisu uspevali da stvore izgledne prilike, te je drugo poluvreme donelo "drugi pristup" francuske ekipe.

"Posle početnog straha, odbrambena linija je bila kompletno osvežena i odlično je sprečila Srbe da organizacuju napade. Posledica toga je da je Ren preuzeo kontrolu nad loptom", naveo je list i dodao da je prednost Francuza pred revanš "veoma interesantna".

Francuski "Eurospor" (Eurosport.fr) preneo je da je Pitroipa "obukao spasilačko odelo u vreloj noći baraža za Ligu Evrope na beogradskoj Marakani".

"Igrac iz Burkine Faso je skoro sam destabilizovao srpski tim, koji je bio odlučan da igra, ali je imao nedostatak 'dubine' u napadu", naveo je sajt.

Procenjujući šanse Zvezdinih fudbalera u revanšu, "Eurospor" je konstatovao da će za Renov prolaz dalje biti potrebno ispuniti dva uslova: izbeći neprijatna iznenađenja i staviti Pitroipu u tim.

"Dok Pitroipa igra na sinoćnem nivou, da li zaista nešto može da se dogodi ekipi Frederika Antoanetija?", zaključio je "Eurospor".

(Beta)

Pogledajte još