Firma koja konkuriše za Ginisa

Preduzeće "MGI revizija i računovodstvo", jedna od vodećih revizorskih kuća u Srbiji, ispunilo je sve zakonske uslove za održavanje aukcije, a zaposleni očekuju da će, i pored pritisaka kojima je izložena Agencija za privatizaciju, sedam puta otkazivana aukcijska prodaja preduzeća konačno biti održana 4. aprila. Agencija za privatizaciju danas prodaje državno vlasništvo u preduzeću "MGI revizija i računovodstvo". Pritisak na Agenciju za privatizaciju da po osmi put otkaže aukciju je nastavljen − prema informacijama iz same agencije. Zaposleni u "MGI reviziji i računovodstvu" strahuju da će Agencija za privatizaciju podleći pritiscima i traže zaštitu od nadležnih organa. Novo odlaganje aukcije, osmi put, značilo bi poraz pravne države. 

Zaposleni u "MGI reviziji i računovodstvu" opravdano strahuju od osmog po redu odlaganja aukcije, tražeći od Agencije za privatizaciju hitno obustavljanje zakulisnih radnji i imenovanje lica koja vrše pritisak na zaposlene u Agenciji. Pritisci na Agenciju za privatizaciju da po osmi put odloži aukciju su poslednjih dana intenzivirani, a zaposleni u "MGI reviziji i računovodstvu" očekuju zaštitu od nadležnih organa. Zaposleni će iskoristiti sva pravna sredstva koja im stoje na raspolaganju kako bi zaštitili budućnost firme, ličnu egzistenciju, državnu imovinu, ali i interese svojih klijenata, među kojima su i neki od najvećih privrednih i finansijskih sistema u Srbiji. Odlaganje aukcije značilo bi poraz pravne države. Čašu nezadovoljstva zaposlenih prelilo je poslednje odlaganje, 21. marta, kada je Agencija za privatizaciju, pod pritiskom, ignorišući štetu koju time nanosi preduzeću, favorizovala jednog zainteresovanog kupca i mimo svih procedura odložila aukciju kako bi njemu dala dodatno vreme za dostavu dokumentacije. Ovo posebno izaziva podozrenje kada se zna da je zbog istog stranog kupca odložena i februarska aukcija, kada mu je već jednom dat rok koji on nije iskoristio. 

Stvarnu vrednost preduzeća čine sami zaposleni, njihovo znanje, iskustvo i poslovni kontakti, ali i poslovni ugled i reputacija, koja je na zavidnom nivou, bez ijedne mrlje i skandala, zahvaljujući pre svega profesionalnom pristupu, stručnosti, zalaganju i ličnom integritetu svih zaposlenih. Podsećanja radi, "MGI revizija i računovodstvo" trenutno zapošljava u stalnom radnom odnosu 45 radnika i sedam ovlašćenih revizora. Pored iskusnih profesionalaca sa dugogodišnjim iskustvom u reviziji i konsaltingu stasavaju mladi kadrovi, koji su sistematski birani iz redova najboljih studenata i čijoj se organizovanoj stručnoj obuci pridaje najviši značaj. Među mnogobrojnim klijentima "MGI revizije i računovodstva" nalaze se i vodeći privredni i bankarski sistemi Srbije.

("Pregled")

Pogledajte još