Novi objekat "Vera" čeka pet meseci

Izgradnja objekta od 5.000 kvadrata, gde će biti zaposleno 130 ljudi, trajaće osam meseci.

- Kompanija "Veropulos" već pet meseci strpljivo čeka da počne izgradnju novog objekta u Ulici vojvode Stepe i na taj način nastavi s investiranjem novca u Srbiju. Do sad smo kroz postojeće projekte u Srbiji uložili 40 miliona evra i sa sigurnošću znamo da ćemo uložiti još 20 miliona u projekte koji su do sada odobreni. Svaki novi projekat koji započnemo automatski otvara mogućnost za nova radna mesta. To je dobro za Srbiju, jer znamo da je ovde i dalje velik procenat nezaposlenih. Zato i volimo da kažemo da Vero nudi posao u komšiluku. Većina zaposlenih u našim objektima najčešće živi u blizini svog radnog mesta i vidim da su zadovoljni zbog toga. Kažu nam da tako imaju više slobodnog vremena koje mogu provesti s porodicom i prijateljima, jer ne gube mnogo vremena na dolazak i odlazak s posla − kažu iz uprave Veropulosa i dodaju: 

- Žao nam je što smo do sada izgubili toliko vremena, ali politika naše kompanije je takva da se uvek maksimalno trudimo da uspostavimo i negujemo dobre komšijske odnose i da podjednako vodimo računa o zaposlenima i potrošačima. Prvi put smo odložili početak izgradnje projekta kada su nas stanari u novembru 2007. zamolili da povećamo broj parking mesta. Podneli smo zahtev, sačekali odobrenje i dozvolu, izmenili prvobitni nacrt našeg projekta i radovi su zbog toga u startu kasnili više od dva meseca. Sada opet više od dva meseca čekamo da nadležne institucije grada Beograda i opštine Voždovac pronađu odgovarajuće zakonsko rešenje za rešavanje parking prostora na javnom zemljištu pored naše građevinske parcele. 

Žao nam je što pola Voždovca ispašta zbog štrajkova stanara i blokiranja ulice svako veče, ali mi smo učinili sve što je u našoj moći da pomognemo rešenje problema. Imamo strpljenja i razumevanja – iako nas to mnogo košta, imamo sve dozvole, sva dokumentacija je uredna i više puta proveravana, a imamo i pozitivne odgovore od vlasti u Beogradu, koja nas uverava da će vrlo brzo rešiti problem potreba stanara za parking prostorom. Model rešavanja bilo kog problema primenom sile, odnosno van institucija sistema države više ukazuje na nasilje i forsiran pritisak nego na želju da se problem zaista reši. Takvo ponašanje ne vodi nikuda, jer niko nije iznad zakona. Ni ovde, ni u Grčkoj – ni u bilo kojoj drugoj zemlji Evrope – ističu u upravi preduzeća "Veropulos".

("Pregled")

Pogledajte još