Obezbeđenje maksimalno, MUP bez podataka o napadaču

"Ceo festival je pod video nadzorom, na žalost, neko je došao sa lošom namerom. Preduzeli smo sve što je u našoj moći. Učinili smo maksimum, desilo se, mi prostor ne možemo hermetički da zatvorimo", rekao je Grastić.

On je dodao da će organizatori i u subotu uveče i u nedelju pozvati građane da se zabavljaju i da ne ugrožavaju jedni druge.

Vlasnik agencije koja obezbedjuje Bir fest Zoran Ćendić kazao je novinarima da je obezbeđenje uradilo sve što je bilo u njihovoj moći i dodao da incidenti od petka uveče prate "globalnu politiku opšteg ponašanja devijantnih osoba".

Zamenik načelnika za krvne delikte MUP-a Srbije Vlastimir Vulikić rekao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije još nema informacije o tome ko je u petak uveče napao i nožem povredio osmoro posetilaca Bir festa.

"Obrada lica mesta i svi razgovori koji su obavljeni do sada nisu bili od koristi policiji", kazao je Vukilić na konferenciji za novinare. On je dodao da će rezgovor s povređjenima biti ponovljen u nedelju kada se oni budu oporavili od šoka, i dodao da su prema njegovim saznanjima, povređeni van životne opasnosti.

Na Bir festu u Beogradu u noći između petka i subote u tučama je povređeno više od 18 osoba, a taj broj još uvek nije konačan jer je bilo i onih koji su zbrinuti na licu mesta.

BEOGRAD, 20. avgusta 2011. (Beta)

Pogledajte još