Liverpul dobio Arsenal, pobeda Čelsija

Arsenal je imao loš dan, pošto je isključen Emanuel Frimpong, a Aron Remzi je postigao autogol. Drugi pogodak delo je Urugvajca Luisa Suaresa.

Londonski tim zvižducima je ispraćen sa terena, pošto je u prva dva kola osvojio samo bod, a da stvari budu još gore, posle 14 minuta je zbog povrede morao da izadje Loran Kosijelni.

Liverpul je oba gola postigao u finišu meča. U 78. minutu je Ignasi Mikel, koji je zamenio Kosijelnija, pokušao da ispuca loptu, ali se ona odbila o Remzija i ušla u gol.

Suares je obezbedio prvu pobedu Liverpula u šampionatu u nadoknadi vremena, kada je iskoristio centaršut Raula Meireleša.

Prvu pobedu u prvenstvu danas je ostvario i Čelsi, koji je na svom stadionu posle preokreta pobedio Vest Bromvič Albion sa 2:1.

Rezultati utakmica drugog kola Premijer lige:

Sanderlend - Njukasl 0:1
Arsenl - Liverpul 0:2
Aston Vila - Blekburn 3:1
Everton - Kvins park rendžers 0:1
Svonsi - Vigan 0:0
Čelsi - Vest Bromvič Albion 2:1

Nedelja:
Norič - Stouk
Vulverhempton - Fulam
Bolton - Mančester siti

VBA je poveo već na početku utakmice, kada je Šejn Long iskoristio grešku Čelsijevog štopera Aleksa na sredini terena i u duelu jedan na jedan savladao golmana Ilarija.

Drugo poluvreme počelo je boljom igrom Celšija, što je rezultiralo golom Nikole Anelke u 53. minutu. Domaći tim, u kome opet nije igrao reprezentativac Srbije Branislav Ivanović, potpuno je preokrenuo rezultat u 83. minutu, posle odličnog prodora Bosingve, čiji je centaršut iskoristio Francuz Floran Maluda.

Ovo je i prva pobeda u Premijer ligi novog trenera Čelsija Andreša Viljaš-Boaša.

Aston Vila je na svom terenu bez problema pobedila Blekburn sa 3:1. U 75. minutu za goste je ušao reprezentativac Srbije Radosav Petrović i odigrao poslednjih oko 15 minuta.

Beta

Pogledajte još